El Centre de Satèl·lits de Torrejón, clau en la guerra a Ucraïna, l’objectiu del tercer paquet bomba

  • Segueix les últimes notícies de la guerra en directe

El Centre de Satèl·lits de Torrejón, clau en la guerra a Ucraïna, l’objectiu del tercer paquet bomba

SATCEN

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Ministeri de Defensa ha notificat a totes les seves bases i instal·lacions la troballa de paquets sospitosos perquè augmentin el nivell de vigilància, segons han revelat a Europa Press fonts militars.

El tercer paquet detectat a la base de Torrejón estava dirigit al Centre de Satèl·lits de la Unió Europea, un modern complex inaugurat el 27 de setembre per la ministra de Defensa, Margarita Robles, i l’alt representant de la UE, Josep Borrell.

Monitoratge satel·litari d’Ucraïna

El SatCen proporciona a la Unió Europea productes i serveis basats en l’explotació de recursos espacials i dades col·laterals, com imatges aèries i per satèl·lit. El seu objectiu és oferir als responsables polítics un servei d’alerta ràpida davant possibles crisis, per anticipar-se i poder prendre les mesures oportunes. El seu paper és clau en l’actual guerra d’Ucraïna, ja que el centre compta amb un monitoratge satel·litari del seu territori, segons va exposar el director d’Operacions, Epifanio Pecharromán, en la inauguració del centre.

El Centre de Satèl·lits es va fundar l’any 1992 com a eina d’anàlisi de l’UEO (Unió Europea Occidental). El 2002 va passar a formar part de la Unió Europea i és avui l’agència d’intel·ligència geoespacial de la UE.

L’ambaixada, primer

La seva missió principal és la de recolzar la presa de decisions a diferents nivells dins de la Política Comuna de Seguretat i Defensa (PESD) de la UE, incloent-hi el suport a les diferents missions i operacions que han format part d’aquesta política, com IRINI, ATALANTA o EUTM Mali.

Notícies relacionades

L’ambaixada d’Ucraïna a Espanya va ser la primera a rebre aquest dimecres un sobre explosiu que va provocar ferides lleus a un treballador. Després va ser l’empresa militar Instalaza, a Saragossa, i aquesta matinada s’ha detectat un nou paquet sospitós a la base aèria de Torrejón de Ardoz, a Madrid.

 Després d’aquests enviaments, el Ministeri de Defensa ha demanat a tots els seus aquarteraments que extremin les precaucions, tot i que la vigilància a les bases militars és sempre elevada i qualsevol objecte que arriba a elles passa per un escàner abans d’accedir a les instal·lacions.