A l’extraradi de Kíiv

Banksy plasma un dels seus grafitis sobre un edifici en ruïnes d’Ucraïna

Segueixi les últimes notícies de la guerra

La imatge mostra una noia fent un exercici gimnàstic de terra

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’enigmàtic i reivindicatiu artista britànic Banksy ha plasmat un dels seus grafitis sobre la paret d’un edifici en ruïnes de la ciutat ucraïnesa de Borodianka, a l’extraradi de Kíiv, informa el portal Ukrinform.

La imatge mostra una noia fent un exercici gimnàstic de terra, recolzada en un equilibri gairebé impossible sobre les restes d’una de les parets laterals menjades pels bombardejos.

El grafiti ha sigut inicialment difós des del compte a Instagram de l’artista anònim, una cosa que, segons recorda el portal ucraïnès, verifica la seva autenticitat, ja que és la via habitual que utilitza Banksy per difondre les seves obres.

Notícies relacionades

L’artista britànic ha plasmat anteriorment alguns dels seus reivindicatius grafitis en altres territoris en conflicte, com a Cisjordània, a tall d’expressió de solidaritat amb el poble palestí.

Ukrinform recorda així mateix que fa poc es va subhastar a Londres un grafiti de l’autor amb finalitats benèfiques en suport a un hospital infantil ucraïnès i que va arribar a la xifra de 81.000 lliures.