Drets humans

La Guàrdia Revolucionària de l’Iran avisa la població: «Les protestes s’acaben avui»

La Guàrdia Revolucionària de l’Iran avisa la població: «Les protestes s’acaben avui»
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El comandant de la Guàrdia Revolucionària de l’Iran, Husein Salami, ha avisat els manifestants que «les protestes s’acaben avui», en un missatge als participants de les marxes que des de fa 40 dies recorren el país en protesta de la mort sota custòdia de la jove Mahsa Amini després de la seva detenció per portar mal posat el vel.

«Els manifestants no han de posar a prova la paciència del sistema», ha avisat aquest dissabte el general abans d’adreçar-se directament als joves del país: «Les protestes s’acaben avui. No sortiu més al carrer».

Salami s’ha dirigit als simpatitzants de les autoritats durant el funeral per les víctimes de l’atemptat de dimecres a la mesquita de Shiraz, en què s'ha la responsabilitat de l’atac s’ha atribuït a Estat Islàmic, però que les autoritats atribueixen a la culminació de dies d’enrenous alimentats per les potències enemigues del país.

Salami ha insistit, com ja van fer divendres a la nit les agències d’Intel·ligència iranianes, que els disturbis des de mitjans de setembre són fruit sobretot d’una conspiració dels Estats Units, el Regne Unit, Israel i l’Aràbia Saudita.

Notícies relacionades

«No vengueu la vostra pàtria i honor a Amèrica, no bufetegeu els rostres dels guerrers que han utilitzat el seu pit per protegir-vos, traieu-vos la disfressa de soldats americans. No us convertiu en peons dels enemics de la pàtria», ha manifestat en declaracions recollides per l’agència oficial de notícies iraniana, IRNA.

Segons les ONG iranianes, vinculades principalment a l’oposició, almenys 253 manifestants han mort a l’Iran des del començament de les manifestacions després de la mort sota custòdia d’Amini el 16 de setembre, entre ells 34 nens, d’acord amb el balanç recollit per l’agència de notícies kurda Rudaw.