Amenaça climatològica

Bangladesh evacua milers de persones davant l’arribada del cicló ‘Sitrang’

Cada refugi té 192 habitacions i pot allotjar 500 persones

zentauroepp53469301 fotodeld a  epa 1487  paradeep  india   19 05 2020   persona200521163340

zentauroepp53469301 fotodeld a epa 1487 paradeep india 19 05 2020 persona200521163340 / STR

1
Es llegeix en minuts
EFE

Les autoritats de Bangladesh han començat aquest dilluns a evacuar milers de persones residents en zones costaneres davant l’arribada del cicló Sitrang, que segons les previsions tocarà terra demà i afectarà també la veïna Índia.

Abdul Mannan, el portaveu del Departament de Meteorologia de Bangladesh, ha informat que es preveu que Sitrang colpegi la costa entre aquesta mitjanit i les primeres hores de dimarts, amb vents que arribin als 88 quilòmetres per hora. «De moment, el diàmetre del cicló és d’uns 400 quilòmetres, així que es tem que àmplies zones es vegin afectades», va dir.

Talls d’electricitat

Les evacuacions han començat aquest dilluns, i segons les indicacions del director del Programa de Preparació de Ciclons, Ahmadul Haque, s’ha prioritzat l’evacuació de les zones amb més risc.

Haque va precisar que els evacuats estan sent traslladats als 4.100 refugis disponibles, així com altres edificis resistents als forts vents, com escoles, per desenes de milers de voluntaris. Les autoritats han donat l’ordre de no sortir al mar a totes les embarcacions de la zona fins a nou avís.

Sheikh Mizanur Rashid, un resident de la localitat de Bamna, al districte sud-occidental de Barguna, va explicar que la zona ha experimentat fortes pluges a causa de l’arribada del cicló des de diumenge passat, cosa que també ha provocat talls d’electricitat, ha afegit.

Refugis preparats

L’illa de Bhasan Char, ubicada a la badia de Bengala i on les autoritats bengalines han ressituat uns 30.000 refugiats rohingyes dels camps a terra ferma al sud-est del país, es veurà afectada per ‘Sitrang’.

Notícies relacionades

«Hem fet preparacions especials per al cicló. Aquí, per cada 120 blocs (de vivendes) tenim refugis separats on la gent pot arribar en mitja hora. Cada refugi té 192 habitacions i pot allotjar 500 persones», va dir l’encarregat dels campaments de refugiats a l’illa, Sujit Kumar Chanda.

La badia de Bengala sol patir el pas de ciclons entre abril i maig, i octubre i novembre. El maig del 2020, el supercicló Amphan va ocasionar més d’un centenar de morts entre els dos països, en una de les pitjors catàstrofes naturals d’aquest tipus en anys.

Temes:

Bangla Desh