Detingut el sospitós

Troben morts quatre membres d’una família segrestada a Califòrnia

Els cossos pertanyen a un matrimoni de 27 i 36 anys; el seu nadó, de 8 mesos, i l’oncle de la criatura, de 39

Troben morts quatre membres d’una família segrestada a Califòrnia

OFICINA DEL ALGUACIL DEL CONDADO DE MERCED

2
Es llegeix en minuts
EFE

Els cadàvers dels quatre membres d’una família segrestada dilluns a la ciutat de Merced (centre de Califòrnia, Estats Units) van aparèixer aquest dimecres a la tarda en un hort d’una localitat pròxima, segons van informar les autoritats del comtat.

Els cossos pertanyen a un matrimoni de 27 i 36 anys; el seu nadó, de 8 mesos, i l’oncle de la criatura, de 39, que van ser segrestats a punta de pistola dilluns quan eren al negoci familiar que regentaven.

«Aquesta nit s’han confirmat els nostres pitjors temors: hem trobat sense vida les quatre persones del segrest», va afirmar Vern Warnke, xèrif del comtat de Merced, en una compareixença davant els mitjans locals desplegats a la zona.

Segons les autoritats, encara no es coneix el motiu dels segrestos i assassinats, però l’home sospitós de perpetrar el crim, de 48 anys d’edat, es manté detingut des de dimarts després que intentés suïcidar-se a la ciutat d’Atwater, també pròxima a Merced.

«No hi ha paraules en aquest moment per descriure la ràbia que sento i el disbarat d’aquest succés. Ja ho vaig dir anteriorment, hi ha un lloc a l’infern esperant aquest individu», va declarar Warnke.

Les imatges del segrest

El descobriment dels cadàvers es va produir hores després que les autoritats fessin públiques les imatges de vigilància que mostraven el segrest.

D’acord amb el relat del xèrif, un treballador d’una zona rural pròxima va reportar que havia trobat quatre cadàvers al voltant de dos quarts de sis de la tarda. Un dispositiu d’agents va arribar al lloc poc després per determinar que els cossos pertanyien a la família desapareguda.

En les gravacions de les càmeres de seguretat va quedar registrat com els dos homes assassinats interactuaven amb el sospitós dilluns al matí fora del seu negoci.

Immediatament després, es veu com aquest treu d’una bossa d’escombraries blanca una arma de foc, condueix els familiars a l’interior de l’edifici i, poc després, en surten amb les mans lligades. Llavors, el sospitós els fica a la camioneta de les mateixes víctimes i s’allunyen.

L’home va tornar sis minuts després, va treure la dona i el nadó per la porta posterior del negoci, els va introduir a la mateixa camioneta i se’ls va perdre la pista.

Notícies relacionades

Hores més tard, les autoritats van trobar aquest vehicle incendiat a la ciutat de Winton, a menys de 20 quilòmetres de distància de Merced, i va començar la investigació.

El detingut ja va ser condemnat el 2005 per robatori a mà armada i va sortir en llibertat condicional el 2015. Després d’aquest succés, el xèrif Vern va afirmar que espera que el fiscal del districte decideixi «aplicar-li la pena de mort» si finalment és responsable del crim.