Guerra a les xarxes

El pla d’Elon Musk per acabar amb la guerra que ha indignat Ucraïna

  • El magnat desencadena la polèmica a Twitter al demanar una pau negociada amb Rússia

El pla d’Elon Musk per acabar amb la guerra que ha indignat Ucraïna
1
Es llegeix en minuts
EFE

El fundador i conseller delegat de Tesla, Elon Musk, ha provocat una agra polèmica a Twitter al proposar un pla de pau per a Ucraïna amb concessions a Rússia i preguntar als seus seguidors per la seva opinió.

El pla de Musk inclou repetir la votació a les regions annexionades per Rússia sota la supervisió de l’ONU. «Rússia marxa si és la voluntat de la gent», ha apuntat.

A més preveu que Crimea «sigui part formal de Rússia com ho va ser des del 1783, fins a l’error de Khrusxov» i garanties per al subministrament d’aigua a Crimea. Ucraïna a més «es mantindrà neutral». «Al final aquest serà molt probablement el resultat. La qüestió és quanta gent morirà fins a arribar a ell», ha apuntat.

L’empresari nord-americà ha advertit a més que Rússia decretarà la mobilització general si Crimea està en perill. «La mort en els dos costats serà devastadora. Rússia té tres vegades més població que Ucraïna, així que la victòria d’Ucraïna en cas de guerra total és improbable. Si t’importa la gent d’Ucraïna, busca la pau», ha argumentat.

Després de la polèmica generada, Musk ha plantejat una pregunta més senzilla: «que la voluntat de la gent que viu al Donbass i a Crimea decideixi si formen part de Rússia o d’Ucraïna».

Notícies relacionades

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha respost immediatament a Twitter amb una enquesta en la qual pregunta als seus seguidors si prefereixen un Elon Musk que recolza Ucraïna o Rússia.

L’assessor principal de Zelenski, Mikhailo Podoliak, ha assenyalat que hi ha «un pla de pau millor» que inclou l’alliberament de tot el territori ucraïnès, inclosa Crimea.