Tiroteig en un centre escolar

Rússia atribueix a un neonazi la mort de 13 persones, inclosos set nens, en una escola

L’atacant es va suïcidar després d’obrir foc a l’interior del centre, ubicat a la localitat d’Izhevsk, a la zona dels Urals

Rússia atribueix a un neonazi la mort de 13 persones, inclosos set nens, en una escola

REUTERS

1
Es llegeix en minuts
Àlex Bustos
Àlex Bustos

Periodista

ver +

Almenys 13 persones han mort, set menors d’edat, en un tiroteig en una escola d’Izhevsk, una ciutat russa situada al peu dels Urals, segons el Comitè d’Investigació rus, encarregat d’aclarir aquest tipus de successos. «Tretze persones, incloent-hi sis adults i set menors, han mort en aquest crim», ha afirmat l’organisme en un comunicat. Entre els adults morts hi hauria almenys dos professors i dos guardes. D’acord amb fonts de la investigació citades per Reuters, el pistoler portava una esvàstica a la samarreta i hauria entrat al centre amb el rostre cobert per un passamuntanyes, tot i que fins al moment es desconeix la seva identitat.

El cap de la capital de la república russa d’Udmúrtia, Alexandr Bretxalov, va escriure prèviament a Telegram que hi havia hagut «una tragèdia a Izhevsk, a l’escola número 88». «Una persona no identificada va entrar a l’escola, va matar un guàrdia. Hi ha víctimes entre nens i ferits», va dir Bretxalov abans d’afegir que el pistoler s’ha suïcidat. Així ho ha confirmat el mateix Comitè d’Investigació després de fer públic un vídeo on es veu el cos de l’atacant estirat al terra d’una classe. Les imatges mostren pupitres bolcats i papers tirats per terra. El pistoler anava vestit de negre, amb una esvàstica vermella dins d’un cercle dibuixat a la samarreta. Les autoritats han informat que hi ha a més 21 ferits, inclosos 14 nens.

Diversos precedents

Notícies relacionades

D’acord amb l’agència oficial Tass l’assaltant anava armat amb dues pistoles i portava munició abundant. Izhevsk està situada 980 quilòmetre a l’est de Moscou. A l’escola 88 de la ciutat estudien prop d’un miler d’alumnes, segons els mitjans russos.

No és la primera tragèdia d’aquestes característiques patida pel país en els últims anys. El maig del 2021 un adolescent va matar set nens i dos adults a la ciutat de Kazan. I l’abril d’aquest mateix any, un home armat va acabar amb la vida de dos nens i un professor en una escola bressol de la regió central d’Uliànovsk abans de suïcidar-se.

Temes:

Rússia