Tercera edat

Portugal, en xoc pel cas d’una àvia coberta de formigues en una residència

Els fets es van produir en una residència de la Santa Casa de la Misericórdia de Boliqueime, a la localitat de Loule, situada a l’Algarve

Portugal, en xoc pel cas d’una àvia coberta de formigues en una residència
1
Es llegeix en minuts

Les imatges d’una àvia filmada mentre era al llit d’una residència amb una ferida oberta i el cos cobert de formigues han sacsejat els portuguesos i han obligat els responsables de l’asil a obrir una investigació i admetre una «negligència greu».

Les imatges, que van ser difoses a les xarxes socials i divulgades ara per mitjans locals, mostren l’àvia amb una mà lligada al llit i formigues al coll, la cara, els braços, l’abdomen i les cames.

La gravació mostra també roba de llit al terra de l’habitació i rastres de formigues que porten a un passadís i altres instal·lacions de la residència.

Segons el ‘Correio da Manha’, l’incident es va registrar al juliol i la dona va morir un mes després.

Els fets es van produir en una residència de la Santa Casa de la Misericórdia de Boliqueime, a Loule (Algarve, sud), que, en un missatge penjat a Facebook, assegura que ha denunciat la persona que va divulgar el vídeo, tot i que admet que investiga una «negligència greu».

La residència apunta que va tenir coneixement que «algun dels seus treballadors no va garantir la cura adequada a una malalta» la setmana passada.

Notícies relacionades

El fill, tanmateix, ha declarat al ‘Correio da Manhá’ que es va adonar de la falta de cures quan la seva mare va ingressar en la institució i «quan vaig anar a visitar-la estava coberta de formigues, vaig alertar la residència i no van fer res».

La Santa Casa de la Misericórdia és una institució catòlica que, a més de comptar amb residències per atendre malalts i invàlids, té negocis immobiliaris i la concessió dels jocs d’atzar a Portugal.