Després de rescatar aquest dilluns 30 nàufrags

L’‘Open Arms Uno’ porta ja 402 persones rescatades a bord

Les organitzacions humanitàries incrementen el nombre de rescats en el Mediterrani

1
Es llegeix en minuts

El barco de l’oenagé Open Arms va rescatar la matinada passada 30 migrants que es trobaven a bord d’una barcassa de fusta en el Mediterrani central, per la qual cosa ara porta a bord 402 migrants, va informar l’organització a les seves xarxes socials. «Aquesta nit passada hem rescatat en aigües internacionals i a bord d’una embarcació molt precària 30 persones que ja estan fora de perill. A bord de l’‘Open Arms Uno’, 402 persones i el cos d’una que no ho va aconseguir», van informar a Twitter.

El barco de l’oenagé espanyola havia rescatat aquest diumenge 294 persones, entre ells 43 dones i 60 nens, que portaven quatre dies al mar i la majoria d’ells «presentaven evidents símptomes de deshidratació», va informar el fundador de l’oenagé, Òscar Camps.

Algunes hores abans Open Arms havia posat fora de perill 59 persones, entre ells sis nens, que havien abandonat la seva barca i s’havien refugiat en una torre petrolífera. Entre ells també hi havia un cadàver, va informar l’oenagé catalana, que va demanar l’evacuació urgent d’alguns dels rescatats pels seus problemes mèdics. Divendres passat, l’‘Open Arms Uno’ havia rescatat una altra barca amb 19 persones a bord, per la qual cosa porta 372 migrants.

En el Mediterrani central en espera que Itàlia concedeixi un port també al barco humanitari ‘SOS Humanity’ que navega amb 415 migrants més «que necessiten urgentment un port segur». Gairebé la meitat (192) són menors de 18 anys, dels quals 113 són menors no acompanyats.

Notícies relacionades

Aquest dissabte va arribar al port de Reggio de Calàbria el barco ‘Sea Watch 3’ de l’oenagé alemanya del mateix nom amb 428 migrants, després que divendres declarés l’estat de necessitat davant la situació a bord.

Des de començament d’any han arribat a les costes italianes prop de 66.323 migrants, contra els 43.043 del mateix període del 2021, segons les dades actualitzades del Ministeri de l’Interior.