¿Qui envolta els reis d’Espanya en el funeral d’Isabel II?

Totes les cases reials d’Europa han acompanyat la monarca britànica en la cerimònia celebrada a l’Abadia de Westminster

Multimèdia: el regi funeral d’Isabel II, l’última gran reina

¿Qui envolta els reis d’Espanya en el funeral d’Isabel II?
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més de 2.000 persones han assistit aquest dilluns al funeral de la reina Isabel II d’Anglaterra, que s’ha celebrat a l’Abadia de Westminster abans que la monarca fos traslladada a Windsor per rebre sepultura. Com no podia ser de cap altra manera, totes les monarquies del continent europeu i de més allà han assistit a la cerimònia, entre les quals, els reis d’Espanya, Felip i Letizia, que s’han assegut al mateix grup que els emèrits Joan Carles I i Sofia.

Notícies relacionades

Els més de 500 dignataris d’arreu del món s’han assegut durant les honres fúnebres seguint les estrictes normes de protocol que marca la monarquia britànica. A la zona reservada per a les cases reials han ocupat la primera fila les cases reials de Dinamarca, Suècia i els Països Baixos. Darrere d’ells ho han fet les monarquies de Noruega i Espanya, i rere l’esquena de Felip VI i Joan Carles, han seguit la cerimònia els prínceps de Mònaco i els reis de Luxemburg i Bèlgica.

Després del funeral, les restes d’Isabel II han sigut traslladades a Windsor, a 50 quilòmetres de Londres, on es continuarà amb el funeral. Primer amb una processó per Great Park fins al castell. Tot seguit, amb la cerimònia de l’enterrament a la capella de Sant Jordi i, finalment, cap a les 19.30, la reina Isabel II serà enterrada junt amb el seu difunt marit, el duc d’Edimburg, en una cerimònia familiar privada, a la capella commemorativa del rei Jordi VI, ubicada dins la capella de Sant Jordi.