Funeral d’estat

Letizia tampoc se senya a la capella ardent d’Isabel II

Joan Carles i Sofia han acudit junts a la recepció als caps d’estat del palau de Buckingham

2
Es llegeix en minuts

Els reis d’Espanya, Felip i Letizia, han acudit aquest diumenge a la tarda a la capella ardent de la reina Isabel II, instal·lada al palau de Wenstmister. Els Reis presenten així els seus respectes a la monarca difunta i la seva família, encapçalada pel ja rei Carles III.

Més tard, acudiran a la recepció que ofereix Carles III al palau de Buckingham.

Felip VI i la reina Letizia, tots dos de rigorós dol, s’han mantingut poc més d’un minut a l’interior de la sala on es troba el taüt de l’antiga monarca. Tots dos han inclinat el cap en senyal de respecte i Felip s’ha senyat. Letizia, com ja va fer durant l’ofrena al juliol a l’apòstol Jaume, ha decidit no senyar-se. Al costat d’ells hi ha acudit el ministre d’Exteriors, José Manuel Albares.

Joan Carles i Sofia arriben junts 

Per la seva banda, Joan Carles i Sofia han arribat junts per assistir a la recepció que ofereix el rei Carles III d’Anglaterra al Palau de Buckingham als centenars de mandataris i dignataris que assistiran al funeral d’Isabel II aquest dilluns.

El rei emèrit ha arribat caminant amb dificultats servint-se d’un bastó i recolzat en un ajudant, mentre que Sofia anava al seu costat.

Tots dos no havien sigut vistos junts en públic des que Joan Carles es va traslladar als Emirats Àrabs Units l’agost del 2020. Sofia no ha viatjat al país del Golf per veure l’antic monarca en aquest temps, com sí que han fet la infanta Elena i la infanta Sofia.

Joan Carles i Sofia han arribat per separat a Londres. L’emèrit ho ha fet pels seus propis mitjans, mentre que la seva dona ha arribat a bord d’un avió de la Força Aèria espanyola juntament amb Felip VI i la reina Letizia.

Tots dos s’allotjaran al mateix hotel durant la seva estada a Londres, segons ha informat la Casa Reial, que ha precisat que s’ha fet així per «raons de caràcter logístic i organitzatiu».

Notícies relacionades

Aquest dilluns, tots quatre assistiran al funeral de la que va ser monarca durant set dècades a l’Abadia de Westminster, si bé per protocol no s’espera que estiguin asseguts junts. El Rei, com a cap d’estat, juntament amb Letizia, estaran ubicats a les primeres files, mentre que Joan Carles i Sofia no tindran un lloc tan destacat.

La Casa Reial ha deixat clar que no té res a veure amb l’organització de l’esdeveniment i el protocol, ja que és competència de les autoritats britàniques. Per la seva banda, el Govern ha remarcat que la delegació espanyola l’encapçala Felip VI, com a cap d’Estat, mentre que el rei emèrit hi acudeix per una invitació personal i no representa l’Estat.