Preu de la llum

El preu de la llum a Alemanya es dispara i supera els 1.000 euros per megawatt hora per al 2023

El país germànic no es queda enrere en l’escalada de preus en l’electricitat després d’observar les pujades a França després d’anunciar que s’amplia el temps de tancament de quatre reactors nuclears

El preu de la llum a Alemanya es dispara i supera els 1.000 euros per megawatt hora per al 2023

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El cost majorista de l’electricitat a Alemanya per al 2023 ha marcat una nova fita en la seva escalada, al superar aquest dilluns per primera vegada els 1.000 euros per megawatt-hora (MWh), i ha duplicat el seu preu en tot just dues setmanes com a conseqüència de la crisi de subministrament energètic a la regió.

D’aquesta manera, els futurs del preu de l’electricitat per al 2023, segons les dades de la Borsa Europea d’Energia, recollides per Bloomberg, han registrat una pujada entorn del 100% des que el 16 d’agost passat superessin per primera vegada els 500 euros per megawatt-hora.

Fa un any, el preu del megawatt hora se situava per sota de 90 euros.

Notícies relacionades

Segons les dades de Bloomberg, el preu de l’energia d’Alemanya per al 2023 va arribar als 1.050 euros per megawatt-hora a les 10.19 hores de Berlín, després que divendres passat superessin el llindar dels 1.000 euros en el cas de França.

El grup francès EDF va anunciar la setmana passada que els tancaments de quatre reactors nuclears s’ampliaran durant algunes setmanes més per problemes de corrosió. En l’actualitat, 32 dels 56 reactors francesos es troben fora de servei per tasques de manteniment o avaluació de riscos de corrosió.