Sequera

Londres recomana beure aigua potable d’origen residual per afrontar la sequera que assola el país

L’Agència Mediambiental del Regne Unit assegura que tot i que sigui una mesura impopular és necessari canviar la «manera de pensar sobre l’aigua»

Londres recomana beure aigua potable d’origen residual per afrontar la sequera que assola el país

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

L’Agència Mediambiental del Regne Unit (EA, en anglès) ha recomanat a la ciutadania que sigui «menys aprensiva» a l’hora de beure en el futur aigua potable d’origen residual, com a mesura per fer front a les sequeres.

Aquesta és una de les recomanacions efectuades pel conseller delegat de l’EA, James Bevan, tant per als britànics com per al Govern i les companyies d’aigua, després d’un dels estius més secs en la història del país.

Segons el directiu, «part de la solució» passa pel «reprocessament» d’aigua «derivada de tractaments residuals» que es transforma en «aigua potable totalment segura i saludable», si bé va reconèixer que no «és una cosa que agradi a molta gent».

En un article publicat pel Sunday Times, Bevan va admetre que aquesta mesura serà «impopular», tal com es desprèn de les reaccions detectades a les xarxes socials, però va insistir que «és necessari canviar la manera de pensar sobre l’aigua».

«Hem de recordar d’on ve: quan obrim l’aixeta, el que surt ve del riu, del llac, de l’aqüífer. Com més en gastem, més esgotem aquests recursos i es posa pressió sobre la naturalesa i la vida silvestre», va explicar.

«Un recurs que no és gratis»

El seu avís arriba després que el Govern britànic decretés el 12 d’agost passat l’estat de sequera en algunes zones del sud-oest, sud, centre i est d’Anglaterra, davant l’absència de pluges i un període prolongat d’altes temperatures.

I divendres passat sis companyies d’aigua tenien ja en funcionament una ordre que prohibeix l’ús de mangueres per regar jardins o rentar automòbils a Gal·les i al sud d’Anglaterra, a causa dels baixos nivells que presenten els rius i els embassaments.

Notícies relacionades

En aquest context, Bevan, al capdavant de l’EA des del 2015, va instar l’Executiu de Londres a demostrar «voluntat política» per efectuar canvis en la gestió, així com la ciutadania, en particular pel que fa al difícil assumpte de l’aigua residual.

«Hem de tractar l’aigua com un recurs valuós, un bé que no és gratis. Haurem de ser més selectius respecte a l’ús que fem de l’aigua potable. No té sentit utilitzar-la per regar el jardí o rentar el cotxe», va remarcar.