Tragèdia a Rotterdam

L’accident d’un camió espanyol a Holanda deixa sis morts

  • L’empresa murciana de transports El Mosca ha assenyalat que va ser un altre vehicle el que va propiciar l’accident

L’accident d’un camió espanyol a Holanda deixa sis morts

ANP / AFP

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia holandesa ha fet balanç del tràgic accident en un poble pròxim a Rotterdam (Holanda) on un camió de transport d’una empresa espanyola es va estampar contra una barbacoa veïnal dissabte. Sis persones van morir i set van resultar ferides. L’empresa del camió assegura que hi va haver un segon vehicle que va causar l’accident, però el conductor ja està detingut. Entre les víctimes, una mare, el seu fill i la seva jove embarassada de 8 mesos. La família reial d’Holanda i el primer ministre van manifestar el seu condol.

L’accident va passar dissabte cap a les sis de la tarda quan un camió amb matrícula espanyola va sortir de la carretera al poble de Nieuw-Beijerland, a uns 30 km al sud de Rotterdam. El vehicle es va precipitar contra un grup de persones que participaven en una barbacoa organitzada per un club de patinatge local. «Ara sabem que sis persones van morir i set van resultar ferides, una de gravetat, en l’accident d’ahir» dissabte, va dir a l’AFP Mirjam Boers, portaveu de la policia.

Les víctimes són tres dones de 28, 32 i 75 anys, i tres homes de 41, 50 i 62. Entre aquestes hi ha una mare amb el seu fill i la seva jove, embarassada de 8 mesos. Un dels ferits està hospitalitzat en situació crítica.

El conductor, detingut

Segons imatges preses després de l’accident, es va poder establir que el camió pertany a l’empresa El Mosca, amb seu a Múrcia (Espanya). La portaveu policial va confirmar que el conductor, de 46 anys i procedent d’Espanya, havia sigut detingut «i no estava sota els efectes de l’alcohol» en el moment dels fets. El detingut, que no va resultar ferit en el xoc, «va ser arrestat per causar un accident mortal i ferides corporals greus. S’està investigant el seu paper en l’incident», va dir la policia en un comunicat. Un testimoni, citat per la televisió local Rijnmond, va afirmar que el camió es va aturar un moment en un encreuament abans de dirigir-se contra el grup.

Un altre vehicle

L’empresa murciana de transports El Mosca ha assenyalat que, segons la informació que té, hauria sigut un altre vehicle i no el seu camió el que va propiciar el succés. En un comunicat de premsa, fonts de l’empresa murciana assenyalen que estan «col·laborant amb les autoritats pertinents per aclarir les causes del sinistre», i asseguren que la informació de què disposen fins al moment «apunta a l’existència d’un altre vehicle que, presumptament, va propiciar l’accident».

Les mateixes fonts lamenten els fets, transmeten el seu «condol més sincer a les famílies de les víctimes» i esperen «una ràpida recuperació als ferits del tràgic succés». També envien ànims al conductor del camió, un home de 46 anys que està detingut sota la sospita d’haver causat l’accident, i la seva família, «que està vivint uns moments realment complicats», recull el comunicat.

Condol

Notícies relacionades

Els reis d’Holanda, Guillem Alexandre i Màxima, també van expressar el seu dolor per la tragèdia. «Estem commocionats pel terrible accident a Nieuw-Beijerland la nit passada, en què va morir tanta gent. Una tristesa inimaginable en aquesta comunitat tan unida», van dir els sobirans en un missatge oficial.

«Pensem en les famílies afectades i desitgem força als ferits perquè es recuperin de la millor manera possible», van afegir. El primer ministre holandès, Mark Rutte, també va expressar el seu condol. «Els meus pensaments estan amb les víctimes i els familiars d’aquest terrible drama», va tuitejar el dirigent.