Als 52 anys

Kursa, l’oficial russa que es vantava de matar civils ucraïnesos, mor per un míssil

  • Sovint es disfressava de membre de les forces regulars ucraïneses per cometre crims de guerra

  • Guerra Rússia-Ucraïna avui: última hora i totes les claus de la invasió, en directe

Kursa, l’oficial russa que es vantava de matar civils ucraïnesos, mor per un míssil

EAST2WEST NEWS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La comandanta de l’Exèrcit rus que «es vantava de disfrutar matant ucraïnesos» s’ha convertit en la primera dona oficial superior del Kremlin a morir en el conflicte, segons avança ‘The Telegraph’.

La tinenta coronela Olga ‘Kursa’ Katxura va morir quan un míssil ucraïnès va impactar amb el seu automòbil mentre conduïa a la ciutat d’Hórlivka, a la regió de Donetsk a Ucraïna.

La dona de 52 anys era coronela al capdavant d’una unitat en les forces de l’Estat titella rus de la República Popular de Donetsk i estava acusada de bombardejar civils.

La unitat que estava a càrrec seu va carregar contra civils a la regió del Donbass, i més tard, Katxura va presumir que disfrutava matant ucraïnesos en entrevistes als canals de propaganda del Kremlin.

Katxura, natural d’Ucraïna i que treballava en el departament de policia d’Hórlivka, segons els informes, va desertar al costat prorús el 2014 després que Putin fomentés un aixecament rebel al Donbass i que arrenqués el conflicte de Crimea.

Sovint es disfressava de membre de les forces regulars ucraïneses per cometre crims de guerra a fi de desacreditar-los, segons les forces armades d’Ucraïna.

«Katxura va ser culpable del bombardeig de les ciutats del Donbass i de la mort de civils», va manifestar el periodista ucraïnès Denís Kazanskí. «A Ucraïna, va ser condemnada a 12 anys de presó en absència».

Notícies relacionades

Amb aquest nova defunció, ja s’han notificat 97 morts conegudes d’oficials russos en la guerra que Putin està protagonitzant a Ucraïna.

El president rus va atorgar a Katxura l’honor pòstum d’Heroi de Rússia, el premi més destacat del Kremlin, «pel seu coratge i heroisme demostrats en l’acompliment del deure militar».