Troballa

Xile investiga l’aparició d’un gran forat misteriós al costat d’una mina de coure

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats xilenes van començar a investigar dilluns un misteriós forat, un pou mort d’uns 25 metres de diàmetre que va aparèixer el cap de setmana en una zona minera al nord del país.

Els mitjans xilens van mostrar imatges aèries del clot a terra operat per una mina de coure canadenc Lundin Mining, a uns 665 quilòmetres (413 milles) al nord de la capital Santiago.

El Servei Nacional de Geologia i Mineria (Sernageomin) es va adonar del clot dissabte i va enviar personal especialitzat a la zona, va informar en un comunicat el director de l’organisme, David Montenegro.

«Hi ha una distància considerable, aproximadament 200 metres, fins al fons», va dir Montenegro. «No hem detectat cap material allà a baix, però hem vist la presència de molta aigua».

Sernageomin ha acordat el tancament d’àrees des de l’entrada al lloc de treball de la mina Alcaparrosa, a prop del clot.

Notícies relacionades

El clot no va afectar cap treballador o membre de la comunitat. «La vivenda més pròxima es troba a més de 600 metres de distància mentre que qualsevol zona poblada o servei públic es troba a gairebé un quilòmetre de distància de la zona afectada», es llegeix en el comunicat.

Lundin Mining té el 80% de la propietat i la resta està en mans de la japonesa Sumitomo Corporation.

Temes:

Xile Minerals