Nazisme

Alemanya commemorarà les víctimes LGTB dels nazis per primera vegada

El 27 de gener, Dia Internacional de la Memòria de l’Holocaust, els diputats alemanys posaran aquestes víctimes «en el centre de la cerimònia de commemoració»

Alemanya commemorarà les víctimes LGTB dels nazis per primera vegada
1
Es llegeix en minuts
France Presse

El Parlament alemany commemorarà per primera vegada l’any que ve les víctimes del règim nazi que van ser perseguides i assassinades per la seva identitat sexual o de gènere, va dir divendres la presidenta del Bundestag.

El 27 de gener, Dia Internacional de la Memòria de l’Holocaust, els diputats alemanys posaran aquestes víctimes «al centre de la cerimònia de commemoració», va declarar Baerbel Bas al diari alemany ‘Tagesspiegel’.

Tenir un memorial propi

Des del 1996, Alemanya celebra oficialment el Dia de la Memòria de l’Holocaust cada 27 de gener, amb una cerimònia solemne al Bundestag que inclou un discurs d’un supervivent i commemoracions arreu del país.

«Lamentablement no queden supervivents» per al memorial a les víctimes LGTB, va dir Bas, i va afegir que les autoritats parlamentàries estaven en converses amb la Federació de Lesbianes i Gais d’Alemanya (LSVD).

Els activistes han treballat durant anys per establir una commemoració parlamentària oficial de les víctimes nazis que van ser perseguides per la seva identitat sexual o de gènere.

Notícies relacionades

«Aquestes víctimes encara no tenen el seu propi memorial», va dir Henny Engels, membre de la junta directiva de la LSVD.

«Per extreure les lliçons adequades de totes les seves diferents facetes, la història ha de mantenir-se viva de forma exhaustiva», va afegir.

Temes:

Nazisme Alemanya