Després de 10 dies de manteniment

El gas rus torna a fluir cap a Alemanya per Nord Stream

El gas rus torna a fluir cap a Alemanya per Nord Stream

EFE/EPA/FILIP SINGER

1
Es llegeix en minuts
Andreu Jerez
Andreu Jerez

Periodista

ver +

El gasoducte Nord Stream que enllaça Rússia i Alemanya, ha reprès aquest dijous les seves operacions després de deu dies de manteniment, ha dit a AFP la societat que gestiona el conducte.

«Funciona», ha declarat AFP un portaveu de la societat Nord Stream, sense precisar la quantitat de gas subministrat. Les dades seran donades a conèixer posteriorment.

El Govern alemany temia que el gasoducte no fos reobert per Moscou després del període de manteniment, iniciat l’11 de juliol.

Segons les dades enviades per Gazprom a Gascade, l’operador alemany de la xarxa, el conducte haurà de subministrar 530 GWh durant el dia.

Això seria només el 30% de la seva capacitat, ha destacat a Twitter el president de l’Agència Alemanya de Xarxes, Klaus Müller.

Aquest volum seria deu punts percentuals menys que abans de les obres.

Reducció del 40%

Parlant de l’absència d’una turbina que es troba en manteniment al Canadà, Gazprom va reduir al juny al 40% la seva capacitat de subministrament a través de Nord Stream.

El gegant rus Gazprom havia assegurat que no podia garantir la represa dels subministraments pel gasoducte, esmentant l’absència de la turbina, necessària per fer funcionar una estació de compressió.

Però Berlín va al·legar que era un «pretext» per justificar decisions polítiques.

Al seu torn, el president rus, Vladímir Putin, s’ha pronunciat sobre les perspectives de Nord Stream per a les pròximes setmanes.

Notícies relacionades

Ha suggerit que el gasoducte podria reprendre funcions dijous al matí, però que si Rússia no rebia la turbina absent, funcionaria al 20% de la seva capacitat la setmana vinent.

Ha indicat que una segona turbina ha de ser sotmesa a manteniment a finals de juliol.

Temes:

Ucraïna