Intel·ligència

El director de la CIA: «Putin està massa sa»

  • El comentari de William Burns és un cop per als crítics de Putin que creien que el líder rus estava malalt

  • Guerra Rússia - Ucraïna avui: última hora i totes les claus de la invasió, en directe

El director de la CIA: «Putin està massa sa»

EFE / SERGEI SAVOSTYANOV / KREMLIN POO (Efe)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Vladímir Putin està «massa sa», va dir aquest dimecres el director de la CIA, William Burns, llançant aigua freda sobre els constants rumors que el president rus té una malaltia mentre prossegueix la seva guerra contra Ucraïna.

Burns, en el Fòrum de Seguretat d’Aspen, va assenyalar que la seva declaració «no era un judici formal d’intel·ligència». Tot i així, atesa la seva posició, el comentari de Burns podria ajudar a descoratjar les esperances entre els adversaris de Putin que la desaparició del líder rus és a prop.

Burns va parlar un dia després que Putin visités l’Iran, on es va reunir amb el president iranià Ebrahim Raisi i el líder suprem aiatol·là Ali Khamenei.

Va ser una rara incursió fora de Rússia per a Putin. El mandatari rus ha estat aïllat en gran manera durant la pandèmia de coronavirus, fins i tot quan va llançar una guerra. Però l’Iran i Rússia semblen estar intensificant la seva cooperació ja que tots dos s’enfronten a molt ostracisme global. Funcionaris nord-americans diuen que l’Iran planeja transferir centenars de drons a Rússia per ajudar-lo en la guerra.

Burns, un exdiplomàtic de carrera que va fer dues gires a Moscou, va passar gran part de la seva aparició a Aspen responent preguntes sobre Rússia i la guerra a Ucraïna.

Notícies relacionades

«Pel que sabem, està massa sa», va dir quan se li va preguntar sobre la salut de Putin.

Va indicar que els iranians haurien de repensar qualsevol decisió de donar drons a Putin. A més, Burns va dir que el fet que Putin recorri a l’Iran a la recerca de l’esmentat armament és un senyal de la debilitat del mateix sector de defensa de Rússia.