La invasió russa

El nou país que podria entrar en la guerra segons Zelenski

Zelenski ha mostrat la seva inquietud per la possible recrudescència del conflicte armat

El nou país que podria entrar en la guerra segons Zelenski

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conflicte armat entre Rússia i Ucrania podria entrar en un nou escenari que inquieta especialment Kíiv: la implicació més gran de Bielorússia. Al principi, el país presidit per Aleksandr Lukaixenko s’havia limitat a explicitar el seu suport a la iniciativa de Vladímir Putin. Però en les últimes setmanes li ha ofert ajuda logística, com aportar vies de sortida per als militars russos desplaçats a territori ucraïnès i la creació d’un comando militar a la frontera amb Ucraïna, si bé fins ara s’ha limitat a maniobres militars a prop de la zona limítrofa.

Notícies relacionades

Decisions que augmenten el recel ucraïnès i que han portat el seu president, Volodímir Zelenski, a advertir Lukaixenko que «no arrossegui Bielorússia a la guerra d’agressió de Rússia contra Ucraïna i a la violació de tots els tractats internacionals».

Zelenski ha qualificat de «perilloses» les declaracions de Lukaixenko sobre la possibilitat d’un exèrcit unit de Bielorússia i Rússia i sobre la decisió presa ja «fa temps» de participar en el que Moscou qualifica d’«operació especial». Una inquietud que va a més i que el dirigent ucraïnès va remarcar amb exemples com el del llançament de míssils russos contra Ucraïna des de territori bielorús.