Guerra a Europa

Putin ordena continuar l’ofensiva a Ucraïna després de prendre Lugansk

El control de la regió suposa una important victòria per al Kremlin

Putin ordena continuar l’ofensiva a Ucraïna després de prendre Lugansk

EFE/EPA/MIKHAEL KLIMENTYEV

1
Es llegeix en minuts

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha felicitat aquest dilluns als seus militars i a les milícies de l’autoproclamada República Popular de Lugansk per l’«alliberament» d’aquesta regió oriental ucraïnesa, que Moscou reconeix com a Estat independent, i va dir que espera els mateixos èxits als altres fronts. El dirigent ha ordenat a les forces russes continuar la seva ofensiva a l’est d’Ucraïna.

Les forces russes «han de portar a terme les seves missions segons els plans prèviament aprovats», ha declarat Putin, durant una reunió amb el seu ministre de Defensa, Serguei Xoigú, transmesa per la televisió. «Espero que tot vagi bé en la seva direcció com va passar a Lugansk fins ara», ha afegit.

Important victòria

El control de la regió de Lugansk és una important victòria per al Kremlin més de quatre mesos després de l’inici d’una ofensiva militar a Ucraïna. Després d’haver abandonat el seu objectiu inicial de capturar la capital, Kíiv, després d’una dura resistència ucraïnesa, Rússia va centrar els seus esforços a aconseguir el control total de les regions de Donetsk i Lugansk, a l’est del país.

Notícies relacionades

Xoigú ha informat Putin que durant l’ofensiva que va permetre prendre el control de les ciutats de Severodonetsk i Lissitxanskk i 22 localitats més les Forces Armades d’Ucraïna van patir 5.469 baixes, 2.221 d’aquestes mortals, i van perdre 196 tancs i altres blindats, 12 avions, un helicòpter, 69 drons i un altre armament divers.

«En aquests moments es porta a terme el desminatge de Lissitxansk, se subministra ajuda humanitària i assistència mèdiques a la població civil», va dir el ministre.