Energia

Algèria anuncia el descobriment del jaciment de gas més gran trobat en 20 anys

La societat d’hidrocarburs Sonatrach confirma la troballa d’un «important potencial hidrocarburífer a Lias Carbonate, al perímetre d’explotació de Hassi R’Mel»

Algèria anuncia el descobriment del jaciment de gas més gran trobat en 20 anys

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Algèria va anunciar aquest dilluns el descobriment d’un nou jaciment de gas, d’«entre 100 i 340 mil milions de metres cúbics condensats», el més gran trobat en 20 anys.

«Sonatrach –empresa estatal algeriana d’hidrocarburs– anuncia que ha evidenciat un important potencial hidrocarburífer en el jaciment de Lias Carbonate –LD2– al perímetre d’explotació de Hassi R’Mel», va informar la companyia en un comunicat.

«Aquests volums constitueixen una de les revaloritzacions de reserves ocorregudes més grans durant els últims 20 anys», va afegir.

L’economia algeriana depèn principalment dels hidrocarburs que sumen el 96% de les seves exportacions totals– i fins aquest any va ser el principal proveïdor de gas d’Espanya i continua sent un dels subministradors principals a Europa.

Notícies relacionades

«El programa d’obres de desenvolupament està en marxa per confirmar els volums estimats i rastrejar ràpidament una producció entorn de 10 milions de metres cúbics per dia a partir del novembre del 2022», va assegurar Sonatrach.

Algèria està en la mira dels països europeus que busquen diversificar les seves fonts energètiques davant la dependència del gas rus, des que va començar la invasió d’Ucraïna.