Alerta a Alemanya

Un atropellament múltiple a Berlín mata una dona i fereix 30 persones més

La policia investiga si es tracta d’un accident o d’un acte premeditat

John MACDOUGALL / AFP

1
Es llegeix en minuts

Un cotxe ha arrossegat una multitud a l’oest de Berlín i ha provocat la mort d’una persona. Un portaveu del servei de bombers de la capital alemanya va dir a Reuters que diverses desenes de persones van resultar ferides.

El succés va passar a prop de l’avinguda Kurfürstendamm i segons les primeres informacions de l’emissora local «RBB», el vehicle, un turisme, va arrossegar a la vorera un grup de persones per causes encara desconegudes.

Fonts policials van informar, a través del seu compte a Twitter, que el conductor del vehicle ha quedat retingut, mentre es tracta d’aclarir si es va deure a un accident o d’un acte deliberat.

El succés ha passat en una freqüentada zona comercial d’aquesta part de Berlín i, segons les primeres informacions, el vehicle va pujar a la calçada i va topar amb una botiga.

Els equips de salvament i de bombers s’han traslladat al lloc amb uns 60 efectius per atendre els afectats.

Notícies relacionades

Segons el popular diari Bild, el vehicle és un turisme de la marca «Renault» de color gris metal·litzat i el seu conductor un home.

L’incident va tenir lloc a prop de l’escenari d’un atemptat mortal el 19 de desembre del 2016, quan Anis Amri, un sol·licitant d’asil tunisià fracassat amb vincles islamistes, va segrestar un camió, va matar el conductor i després el va estavellar contra un atapeït mercat nadalenc de l’oest de Berlín, i va matar 11 persones més i en va ferir dotzenes.