Evacuació a Ucraïna

Avança l’evacuació dels militars de l’acereria d’Azovstal, a Mariúpol

Almenys 264 militars ucraïnesos van poder sortir de la planta metal·lúrgica, entre els quals hi ha 53 ferits greus | En total, s’estima que el nombre de ferits ascendeix a més de 500

Avança l’evacuació dels militars de l’acereria d’Azovstal, a Mariúpol
1
Es llegeix en minuts

Un total de 264 militars ucraïnesos van ser evacuats aquest dilluns de l’acereria d’Azovstal, a la localitat de Mariúpol, a l’est del país, va informar el Ministeri de Defensa d’Ucraïna.

Del total, 53 ferits greus van anar evacuats a un centre mèdic a Novoazovsk per rebre atenció mèdica, i les altres 211 persones van ser portades a Olénivka a través del corredor humanitari, va afegir el ministeri en un comunicat.

«Quant als defensors que encara es mantenen al territori d’Azovstal, els esforços de rescat s’estan portant a terme gràcies als esforços conjunts» del GUR del Ministeri de Defensa, les Forces Armades, la Guàrdia Nacional i el Servei de Guàrdia de Fronteres, va afegir.

«Gràcies als defensors de Mariúpol, hem guanyat un temps crític per formar reserves, reagrupar forces i rebre assistència de socis», va explicar el Ministeri de Defensa, que va admetre que desafortunadament no pot desbloquejar Azovstal per mitjans militars.

«La tasca comuna més important de tot Ucraïna i del món sencer és salvar la vida dels defensors de Mariúpol», va sentenciar.

La vice primera ministra per a la Reintegració dels Territoris Temporalment Ocupats d’Ucraïna, Irina Verestxuk, va dir la setmana passada que a l’acereria hi havia entre 500 i 600 militars ferits, però que les parts estaven negociant l’evacuació dels «més greus», que ella va xifrar en 38 persones.

El Ministeri de Defensa de Rússia havia informat ja aquest dilluns a Moscou d’un acord per evacuar combatents ucraïnesos ferits a l’acereria d’Azovstal.

Notícies relacionades

«El 16 de maig, com a resultat de negociacions amb els representants dels militars ucraïnesos bloquejats al territori de la planta metal·lúrgica d’Azovstal, es va arribar a un acord per a l’evacuació de ferits», deia un comunicat de Defensa sense precisar-ne el nombre.

Afegia que en l’actualitat s’ha implantat un alto el foc a la zona i s’ha obert un corredor humanitari pel qual els militars ferits són trets i «traslladats a un centre mèdic a Novoazovsk a la República Popular de Donetsk, on se’ls brindarà tota l’assistència necessària».