Tensions energètiques a Europa

Von der Leyen: «Espanya és avui un motor a la UE»

  • La presidenta de la Comissió Europea ha defensat la necessitat de continuar defensant el poble ucraïnès reduint la dependència econòmica europea a Rússia.

Von der Leyen: «Espanya és avui un motor a la UE»

Reuters

1
Es llegeix en minuts
Begoña González

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha elogiat en gran manera aquest divendres en l’acte de clausura de la 37a Reunió del Cercle d’Economia a Barcelona el paper exercit per Espanya a la Unió Europea (UE). «Espanya és avui un motor» de la UE, ha dit en castellà.

Ho ha dit aquest divendres després de rebre de mans del president del Govern central, Pedro Sánchez, i del president del Cercle d’Economia, Javier Faus, el II Premi Cercle d’Economia a la Construcció Europea en el discurs en el qual també ha volgut destacar l’«economia dinàmica i innovadora» espanyola, i ha assegurat que el país és «líder global en energies» en un moment en què ha defensat que Europa no cedirà al «xantatge» del Kremlin. «Tot Europa s’ha adonat que hem de reduir la dependència de l’energia russa per acabar amb el xantatge del kremlin. ‘Reenergitzarem’ Europa per substituir el gas rus», ha assegurat la mandatària.

Notícies relacionades

«La finalitat de les sancions és paralitzar la capacitat dels bancs russos de finançar aquesta guerra», ha assegurat. En aquest sentit, Von der Leyen ha lloat la unitat demostrada per la Unió Europea en la reacció contra l’agressió russa i ha recordat les dificultats recents que es van superar en relació amb la vacunació contra la covid-19.

«Només hi ha un únic camí per ajudar els nostres amics ucraïnesos i per a això s’ha d’escollir la unitat, fins i tot més que fa dos anys. Aquest és el moment d’Europa», ha dit la presidenta de la CE.