Tensió bèl·lica a l’Est

Open Arms atraca al port ucraïnès a prop d’Odessa amb 24 tones de menjar

L’oenagé, especialitzada en rescat d’immigrants al mar, organitza vols d’evacuació d’Ucraïna

  • Guerra Rússia-Ucraïna: últimes notícies en directe

Open Arms atraca al port ucraïnès a prop d’Odessa amb 24 tones de menjar
1
Es llegeix en minuts

L’oenagé catalana OpenArms, encapçalada per Òscar Camps, està posant el seu gra de sorra en l’ajuda dels damnificats per la guerra que Rússia lliura a Ucraïna. Camps ha informat a través de Twitter que una embarcació de l’organització acaba d’arribar a un port ucraïnès de la regió d’Odessa amb 24 tones de menjar després d’una llarga travessia.

Notícies relacionades

«Hem travessat el Mediterrani, el Mediterrani central, l’Egeu, el Màrmara, el Negre i el riu Danubi abans d’arribar a l’últim tram, escortats per l’Exèrcit ucraïnès per garantir la nostra seguretat», relata l’activista, que afegeix: «Posem fi a la missió conjunta amb World Central Kitchen després de superar nombroses adversitats tècniques, administratives, logístiques i de tota mena». «Però si es vol, es pot», conclou.

A més de les seves tasques en el rescat d’immigrants que intenten arribar a Europa per mar, l’oenagé està col·laborant en l’organització de vols humanitaris per evacuar persones que fugen de la guerra. Fins al moment ha organitzat set vols amb evacuats ucraïnesos.