Canal a Youtube

En llibertat el bloguer prorús ucraïnès Anatoli Xarí, detingut a Tarragona

  • Aquesta detenció «és una altra prova que els traïdors rebran el seu càstig tard o d’hora», han destacat les autoritats ucraïneses

  • Guerra Rússia-Ucraïna, avui: última hora en directe

En llibertat el bloguer prorús ucraïnès Anatoli Xarí, detingut a Tarragona
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El bloguer ucraïnès Anatoli Xarí, reclamat per Ucraïna per un delicte de traïció i propaganda, passarà aquest dijous a disposició del jutge de l’Audiència Nacional José Luis Calama un dia després de ser detingut a Tarragona en virtut a una ordre internacional. El jutge de l’Audiència Nacional José Luis Calama n’ha decretat la posada en llibertat provisional amb mesures cautelars. Al bloguer l’assisteix Gonzalo Boye, l’advocat de l’expresident de Catalunya Carles Puigdemont.

El SBU, que també acusa el bloguer de promoure un discurs d’odi, considera que Xarí ha portat a terme activitats contràries a la seguretat nacional d’Ucraïna amb la seva tasca informativa, actuant fins i tot al servei d’interessos estrangers.

Notícies relacionades

Aquesta detenció, que s’hauria portat a terme dimecres, «és una altra prova que els traïdors rebran el seu càstig tard o d’hora», han destacat les autoritats ucraïneses, que han agraït la col·laboració tant d’entitats nacionals com dels «socis» internacionals.

Ucraïna promet que farà tot el possible perquè Xarí, que té un canal propi a Youtube, reti comptes pels seus presumptes delictes. En els últims mesos, arran de l’ofensiva militar llançada per Moscou, Kíiv ha intensificat la vigilància dels continguts informatius que suposadament defensen posicions prorusses.