PRECAMPANYA ELECTORAL

El moviment de Macron es converteix en partit i passa a dir-se Renaixement

El president es juga la majoria parlamentària en les eleccions del juny

El moviment de Macron es converteix en partit i passa a dir-se Renaixement

AFP

1
Es llegeix en minuts

La República en Marxa (LREM), el moviment impulsat pel president de França, Emmanuel Macron, es constituirà formalment com un partit i passarà a dir-se Renaixement, nom amb el qual es presentarà a les eleccions parlamentàries del juny. Els estatuts descrivien encara LREM com a ‘moviment’, però el delegat nacional, Stanislas Guerini, ha confirmat que es reconvertirà en un partit a l’ús, a poc més d’un mes d’uns comicis en què la majoria presidencial se la juga.

La formació de Macron es presentarà als comicis de la mà de diversos grups aliats, inclòs el Moviment Demòcrata (MoDem) de François Bayrou. Presentaran candidatures conjuntes sota la bandera d’Ensemble (Junts), amb l’esperança de conservar l’actual majoria i aguantar l’envit dels blocs que intenten formar les esquerres, amb la França Insubmisa al capdavant, i la ultradreta, amb Reagrupament Nacional de Marine Le Pen al capdavant.

Notícies relacionades

Els canvis de nom són una pràctica relativament freqüent en la política francesa. Reagrupament Nacional era fins al 2018 Front Nacional. Entre els conservadors moderats hi ha hagut diversos canvis de nom. El més recent es va produir el 2015, quan la conservadora Unió per un Moviment Popular (UMP) va passar a dir-se Els Republicans.

Després de ser elegit president en les passades eleccions del 24 de maig, Macron serà investit aquest dissabte, en una «sòbria» cerimònia a l’Elisi. Dilluns viatjarà a Berlín, el seu el seu primer desplaçament a l’estranger.