Règim militar

Els talibans prohibeixen l’ús de Tik Tok a l’Afganistan perquè «confon els joves»

La decisió suposa la primera en la qual el grup prohibeix una aplicació de telefonia mòbil des de la seva arribada al poder | També prohibeixen el joc de plataformes sud-coreà PUBG.

Els talibans prohibeixen l’ús de Tik Tok a l’Afganistan perquè «confon els joves»
1
Es llegeix en minuts

Les autoritats instaurades pels talibans a l’Afganistan després de la seva presa del poder l’agost del 2021 han anunciat aquest dijous la prohibició de l’ús de l’aplicació de telefonia mòbil Tik Tokargumentant que «confon els joves».

El viceportaveu de l’Emirat Islàmic de l’Afganistan, Inamula Samangani, ha indicat en un missatge en el seu compte a la xarxa social Twitter que les autoritats han donat ordre al Ministeri de Comunicacions perquè bloquegi l’ús de Tik Tok i el joc de plataformes sud-coreà PUBG.

Notícies relacionades

La decisió suposa la primera en la qual el grup prohibeix una aplicació de telefonia mòbil des de la seva arribada al poder. Així mateix, Samangani ha recalcat que els talibans han prohibit que les cadenes de televisió del país emetin «material i programes immorals», sense donar més detalls respecte a això.

La mesura s’emmarca en les restriccions imposades pels talibans des de l’agost del 2021, que inclouen el tancament de classes per a alumnes de cursos superiors a secundària o limitacions de moviment a les dones, malgrat les nombroses crítiques internacionals per la reducció de l’espai de la societat civil a l’Afganistan.