Guerra

Ucraïna reobre els corredors humanitaris després del tancament pels atacs russos

La vice primera ministra ucraïnesa anuncia la creació de nou passos per permetre l’evacuació de les zones més afectades pel conflicte

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Govern d’Ucraïna va anunciar aquest dijous l’obertura d’un total de nou corredors humanitaris al país, la majoria en zones de l’est i del sud, després d’haver-los mantingut ahir tancats per les violacions de l’alto el foc per part dels militars russos, segons fonts oficials.

La vice primera ministra ucraïnesa, Irina Veresxuk, va anunciar en el seu compte de Telegram l’obertura d’aquests corredors humanitaris per permetre l’evacuació de ciutadans de les zones més afectades pel conflicte i portar productes de primera necessitat.

El més problemàtic és el corredor obert des de l’assetjada ciutat de Mariúpol, que pateix el setge de les tropes russes des de gairebé l’inici de la invasió del país, el 24 de febrer. En aquesta ciutat portuària del mar d’Azov, pràcticament destruïda pels bombardejos, queden, segons les autoritats, uns 100.000 del més de mig milió de residents que tenia abans de l’inici de la guerra.

Notícies relacionades

Veresxuk va informar que des de Mariúpol, i les ciutats pròximes de Berdiansk, Tokmak i Enerhodar s’establirà un corredor fins a Zaporíjia que es podrà recórrer en transport propi. Mentrestant, els corredors humanitaris a la regió de Luhansk, autoproclamada república independent i reconeguda per Moscou, els corredors operaran subjectes al cessament dels bombardejos per part de les forces d’ocupació.

En aquesta zona, que forma part del Donbass, fronterera amb Rússia, és on s’espera que es desenvolupi una forta ofensiva russa, ja que és una regió on actuen grups armats prorussos.