Atac

Almenys dos morts en un atac del Marroc a la frontera del Sàhara Occidental amb Mauritània

Un dron ha atacat, en territori maurità, un vehicle que procedia dels campaments sahrauís de Tinduf

Almenys dos morts en un atac del Marroc a la frontera del Sàhara Occidental amb Mauritània
2
Es llegeix en minuts

Almenys dues persones han mort i algunes han resultat ferides aquesta matinada en un atac amb un dron militar marroquí a la localitat d’Ain Bentili, a la frontera entre el Sàhara Occidental i Mauritània.

L’atac s’emmarca en una sèrie d’operacions militars portades a terme durant l’última jornada a un quilòmetre aproximadament d’una base militar mauritana, segons informacions del portal de notícies Ecsaharaui.

Les víctimes mortals d’aquest últim atac amb dron són una dona i un noi, que ha sigut identificat com el seu fill. Tots dos han sigut assolits per un míssil quan eren a l’interior d’un vehicle.

A més, a la zona hi ha diversos ferits greus, ja que l’atac ha tingut lloc en una zona de trànsit de civils que es desplacen cap a Mauritània.

Per la seva part, l’Exèrcit maurità ha confirmat la mort d’una dona i ha assenyalat que hi ha diversos desapareguts, entre ells, un menor d’edat. Les operacions de recerca i rescat portades a terme per Mauritània continuen a la zona.

L’agència de notícies sahrauí SPS ha acusat les forces marroquines de fer un «bombardeig bàrbar» contra ciutadans i propietats sahrauís i algerianes en el marc d’una política d’escalada per part d’un «règim d’ocupació».

Segons ha informat a Efe una font de seguretat a Zuerat, 600 quilòmetres al nord de la capital de Mauritània, Nouakchott, el vehicle atacat procedia dels campaments sahrauís de Tinduf, al sud-oest d’Algèria, i es dirigia a la localitat mauritana de Bir Um Grin, a l’extrem nord del país.

Fonts sobre el terreny han confirmat que durant el cap de setmana s’han produït almenys vuit bombardejos, els quals s’han saldat amb diverses víctimes, a més de danys en dipòsits d’aigua, campaments i camions.

El nou incident armat es produeix després que tres civils algerians perdessin la vida l’1 de novembre passat en un bombardeig similar contra un comboi comercial a la mateixa zona, que Algèria va atribuir al Marroc.

Notícies relacionades

La situació és d’alta tensió en aquesta part del Sàhara des que l’Exèrcit marroquí va expulsar, a finals del 2020, militants sahrauís que feia diverses setmanes que estaven bloquejant l’única carretera entre Mauritània i el territori sahrauí, que el Marroc utilitza per connectar-se amb l’Àfrica subsahariana.

Un dia després, el Front Polisario va anunciar que considerava trencat l’alto el foc firmat el 1991 amb la mediació de l’ONU i l’inici d’accions de fustigació al llarg del denominat mur de defensa, construït pel Marroc.