Atac
Almenys dos morts en un atac del Marroc a la frontera del Sàhara Occidental amb Mauritània
Un dron ha atacat, en territori maurità, un vehicle que procedia dels campaments sahrauís de Tinduf

Almenys dues persones han mort i algunes han resultat ferides aquesta matinada en un atac amb un dron militar marroquí a la localitat d’Ain Bentili, a la frontera entre el Sàhara Occidental i Mauritània.
L’atac s’emmarca en una sèrie d’operacions militars portades a terme durant l’última jornada a un quilòmetre aproximadament d’una base militar mauritana, segons informacions del portal de notícies Ecsaharaui.
Les víctimes mortals d’aquest últim atac amb dron són una dona i un noi, que ha sigut identificat com el seu fill. Tots dos han sigut assolits per un míssil quan eren a l’interior d’un vehicle.
A més, a la zona hi ha diversos ferits greus, ja que l’atac ha tingut lloc en una zona de trànsit de civils que es desplacen cap a Mauritània.
Per la seva part, l’Exèrcit maurità ha confirmat la mort d’una dona i ha assenyalat que hi ha diversos desapareguts, entre ells, un menor d’edat. Les operacions de recerca i rescat portades a terme per Mauritània continuen a la zona.
L’agència de notícies sahrauí SPS ha acusat les forces marroquines de fer un «bombardeig bàrbar» contra ciutadans i propietats sahrauís i algerianes en el marc d’una política d’escalada per part d’un «règim d’ocupació».
Segons ha informat a Efe una font de seguretat a Zuerat, 600 quilòmetres al nord de la capital de Mauritània, Nouakchott, el vehicle atacat procedia dels campaments sahrauís de Tinduf, al sud-oest d’Algèria, i es dirigia a la localitat mauritana de Bir Um Grin, a l’extrem nord del país.
Fonts sobre el terreny han confirmat que durant el cap de setmana s’han produït almenys vuit bombardejos, els quals s’han saldat amb diverses víctimes, a més de danys en dipòsits d’aigua, campaments i camions.
El nou incident armat es produeix després que tres civils algerians perdessin la vida l’1 de novembre passat en un bombardeig similar contra un comboi comercial a la mateixa zona, que Algèria va atribuir al Marroc.
Notícies relacionadesLa situació és d’alta tensió en aquesta part del Sàhara des que l’Exèrcit marroquí va expulsar, a finals del 2020, militants sahrauís que feia diverses setmanes que estaven bloquejant l’única carretera entre Mauritània i el territori sahrauí, que el Marroc utilitza per connectar-se amb l’Àfrica subsahariana.
Un dia després, el Front Polisario va anunciar que considerava trencat l’alto el foc firmat el 1991 amb la mediació de l’ONU i l’inici d’accions de fustigació al llarg del denominat mur de defensa, construït pel Marroc.
- Transport públic Així queden els preus dels títols de transport públic a Barcelona fins que acabi el 2025
- Lliga F Escac i mat de les futbolistes al Llevant Badalona: «És el circ més gran que he viscut com a professional»
- Tempesta judicial i política Cerdán no entrega l’acta de diputat i augmenta el nerviosisme del PSOE
- Tempesta judicial i política L’UCO apuntala el relat d’Aldama de les comissions per obres públiques
- La xacra de la corrupció El soterrament de les vies a Sant Feliu de Llobregat, la presumpta manipulació de Koldo, Ábalos i Cerdán a Catalunya
- Adéu als insectes: aquesta és la planta que has de posar a casa teva
- Un informe recent Koldo, Ábalos i Cerdán: així reconstrueix l’UCO 12 anys d’una relació que va derivar en presumpta trama de corrupció
- L’agricultura del futur El delta de l’Ebre assaja cultius alternatius a l’arròs a causa de l’augment de la salinitat del terreny davant el mar
- ESTATS UNITS El calvari de Manuel, deportat per Trump: «Vaig demanar que m’afluixessin els grillons». Els va tibar més i va dir: «a manar, al teu país»
- Consell Nacional Junts es compromet a «aprofitar» la «debilitat» de Sánchez després de la caiguda de Cerdán i obre la porta a retirar el seu suport al PSOE