Tensió bèl·lica a l’Est

La Xina, sobre la matança de Butxa: «Cal basar les acusacions en fets»

«Són imatges preocupants, però cal confirmar que són veritat», ha afirmat el portaveu del Ministeri d’Exteriors xinès

  • Guerra Rússia-Ucraïna: últimes notícies, en directe

La Xina, sobre la matança de Butxa: «Cal basar les acusacions en fets»

RICARDO MIR DE FRANCIA

1
Es llegeix en minuts

La Xina ha assegurat que «cal basar qualsevol acusació en els fets» al referir-se a la matança perpetrada a la ciutat ucraïnesa de Butxa, a la perifèria de Kíiv, on s’han trobat centenars de cadàvers als carrers després de la retirada de les tropes russes en els últims dies.

«Les informacions i les imatges sobre la mort de civils a Butxa són molt preocupants, però cal confirmar que són veritat. Les qüestions humanitàries no s’han de polititzar i qualsevol acusació s’ha de basar en els fets», ha afirmat el portaveu del Ministeri d’Afers Estrangers Zhao Lijian. El portaveu ha instat «totes les parts» a «contenir-se» i a «evitar acusacions sense base en els fets».

Evitar mal als civils

Notícies relacionades

«La Xina recolza tots els esforços per ajudar a alleujar la crisi humanitària a Ucraïna. Continuarem treballant amb la comunitat internacional per evitar qualsevol mal als civils», ha indicat.

La Xina ha mantingut una postura ambigua des que va esclatar la guerra, des de la qual ha demanat que es respecti la integritat territorial de tots els països i en la qual ha evitat utilitzar la paraula ‘invasió’ per referir-se a l’ofensiva russa, i ha reiterat la seva oposició a les sancions contra Moscou. Pequín també ha insistit a promoure el diàleg i les converses de pau.