Crisi a l’Afganistan

Els talibans divideixen per gènere els parcs de Kabul

Quatre dies a la setmana estan reservats per als homes i els tres restants per a les dones

El portavoz de los talibanes, Zabihullah Mujahid, asiste a la primera conferencia de prensa en Kabul.

El portavoz de los talibanes, Zabihullah Mujahid, asiste a la primera conferencia de prensa en Kabul. / HOSHANG HASHIMI (AFP)

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els talibans han dividit per gènere els parcs de Kabul, així prohibeix que homes i dones comparteixin alhora aquests espais públics, segons informa Efe. Aquesta decisió arriba menys d’una setmana després de desdir-se i prohibir l’anhelada tornada a classe de les alumnes de secundària.

El Ministeri per a la Propagació de la Virtut i la Prevenció del Vici del Govern interí dels fonamentalistes ha anunciat avui diumenge que els jardins i parcs d’atraccions de la capital de l’Afganistan estaran reservats durant quatre dies a la setmana només als homes i els tres restants, a les dones.

«Els dies de visita per a les zones d’esbarjo i els parcs estan dividits entre homes i dones i les dones haurien de portar el vel», va indicar la cartera en un comunicat. Les autoritats van afegir, a més, que les persones que incompleixin la llei seran castigades.

Aquesta nova mesura arriba després que els talibans impedissin dimecres que les adolescents tornin als centres d’educació secundària a l’Afganistan, malgrat les múltiples promeses oficials en aquest sentit. Aquest tancament, que es manté des que la formació es va fer amb el poder a l’agost, ha sigut criticat per la comunitat internacional. De fet, desenes d’alumnes, pares i professors es van manifestar ahir als voltants del Ministeri d’Educació de l’Afganistan per exigir la reobertura de les escoles de secundària.

Notícies relacionades

Així doncs, la d’avui és una altra de les limitacions imposades pels talibans des que van arribar al poder. El desembre passat, el Ministeri de la Virtut va prohibir a les dones de Kabul viatjar sense vel i sense acompanyant masculí en cas de trajectes llargs, una mesura inclosa en una sèrie de normes que impedeixen també que els taxistes reprodueixin música.

Durant la seva primera estada en el poder, entre 1996 i 2001, els fonamentalistes van seguir una rígida interpretació de l’islam a través de la qual van prohibir l’assistència femenina a les escoles i van fer recloure les dones a casa.