Guerra a l’Est

Ucraïna xifra en 300 els morts després del bombardeig rus al teatre de Mariúpol

Els testimonis de dins de l’edifici asseguren que hi va haver morts després de l’atac, segons ha apuntat l’alcaldia

  • La invasió russa, en directe

  • Multimèdia: primer mes de la guerra a Ucraïna

Ucraïna xifra en 300 els morts després del bombardeig rus al teatre de Mariúpol
1
Es llegeix en minuts
France Presse

El bombardeig de les tropes russes al teatre Drama, a la ciutat ucraïnesa de Mariúpol, el 16 de març hauria acabat amb uns 300 morts. Així ho han afirmat avui divendres fonts de l’alcaldia de la localitat, que cita els testimonis.

«Hi ha testimonis que tenen informacions que diuen que unes 300 persones van morir al teatre de Mariúpol després d’un bombardeig rus. Fins al final ens neguem a creure aquest horror, volem pensar que tothom va sortir il·lès. Però els testimonis de les persones que es trobaven dins de l’edifici en el moment d’aquest acte terrorista diuen el contrari», ha escrit l’alcaldia de Mariúpol al seu compte de l’aplicació Telegram.

Notícies relacionades

El 16 de març, l’Exèrcit rus va bombardejar el teatre Drama de Mariúpol, on centenars de persones es refugiaven dels atacs –un total de 1.300 segons les autoritats ucraïneses. Entre elles, es trobaven dones i nens. De fet, al jardí estava escrit, amb lletres grans i en rus, la paraula ‘nens’, per evitar ser el blanc de les ofensives militars.

La ciutat de Mariúpol és una de les més assetjades per l’Exèrcit de Moscou des de l’inici de la invasió, el 24 de febrer. Aconseguir el control de la localitat té una importància fonamental per a Rússia, en l’àmbit econòmic i simbòlicament, tot i que Mariúpol s’ha convertit en un símbol de la resistència ucraïnesa.