Ofensiva de Moscou

VÍDEO | Rússia bombardeja un teatre de Mariúpol on es refugiaven centenars de civils

Segons el tinent d’alcalde de la ciutat, entre 1.000 i 1.200 persones es trobaven en aquesta instal·lació

  • La guerra de Rússia i Ucraïna, en directe

VÍDEO | Rússia bombardeja un teatre de Mariúpol on es refugiaven centenars de civils

AFP / TELEGRAM / PAVLO KIRILENKO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Exèrcit de Rússia ha bombardejat aquest dimecres un teatre a la localitat de Mariúpol on es refugiaven centenars de civils, segons ha informat l’ajuntament de la població.

La Rada (Parlament) d’Ucraïna ha informat que a l’interior del teatre, que ha quedat reduït a runa, hi havia molts ciutadans amagats i que es desconeix si hi ha supervivents. Així mateix, ha explicat que als voltants de l’edifici s’ha desencadenat una forta batalla i ningú pot accedir a la zona.

El tinent d’alcalde de Mariúpol, Serhí Orlov, ha explicat a la BBC que al teatre hi hauria entre 1.000 i 1.200 persones.

El ministre d’Exteriors ucraïnès, Dmitro Kuleba, ha assegurat que es tracta d’un «altre horrible crim de guerra» comès per Rússia a Mariúpol i que l’edifici està «completament destruït».

«Hi ha hagut un massiu atac rus sobre el teatre on s’amagaven centenars d’innocents civils», ha escrit Kuleba al seu compte de Twitter.

Notícies relacionades

Aquesta estratègica ciutat del sud-est d’Ucraïna ha patit l’acarnissament de les forces russes. La setmana passada, uns míssils van caure sobre un hospital maternoinfantil i van causar la mort de tres persones, entre elles una nena. Uns dies més tard es va conèixer la mort d’una de les embarassades que va haver de ser evacuada del centre i del nadó que estava esperant.

La situació de Mariúpol és desesperada des de fa dies. La seva ubicació és a la vora del mar interior d’Azov i situada entre la península de Crimea, annexionada per Rússia, i les regions separatistes del Donbass, i per això la seva captura és un objectiu prioritari per a Rússia.