Tensió bèl·lica a l’Est

Els primers ministres polonès, eslovac i txec tenen previst anar a Kíiv a recolzar Zelenski

Els líders polítics, en representació del Consell Europeu, oferiran mesures de suport al president d’Ucraïna

Els primers ministres polonès, eslovac i txec tenen previst anar a Kíiv a recolzar Zelenski

CAPTURA VÍDEO EFE

1
Es llegeix en minuts

Els primers ministres polonès, txec i eslovè viatgen aquest dimarts a Kíiv, com a representants del Consell Europeu, ha anunciat el Govern polonès en un comunicat.

Mateusz Morawiecki, Petr Fiala i Janez Jansa «viatgen avui (dimarts) a Kíiv en qualitat de representants del Consell Europeu per trobar-se amb el president ucraïnès Volodímir Zelenski i el primer ministre Denís Xmihal», segons aquest text oficial.

L’objectiu de la visita és «reafirmar el recolzament inequívoc del conjunt de la Unió Europea (UE) a la sobirania i independència d’Ucraïna i presentar un conjunt de mesures de suport a l’Estat i la societat ucraïnesos», segons el text.

Notícies relacionades

En aquest context, les delegacions de Rússia i Ucraïna continuen negociant aquest dimarts com arribar a un alto el foc, després d’acordar dilluns una «pausa tècnica» en les seves converses, mentre segueixen els bombardejos russos a diferents ciutats ucraïneses i es reprenen amb dificultat els corredors humanitaris.

Per la seva banda, el secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, informa aquest dimarts a Brussel·les de la reunió extraordinària dels ministres de Defensa de l’Aliança, que se celebrarà dimecres en un context d’augment de la tensió per l’impacte d’un míssil en un centre militar ucraïnès a només 20 quilòmetres de la frontera polonesa.