Guerra a Ucraïna

Moren la dona embarassada i el seu nadó de la icònica imatge del rescat d’un hospital bombardejat a Mariúpol

Els metges han intentat reanimar la mare durant 30 minuts però no ha donat resultats

Han intentat rescatar el nadó amb una cesària però no mostrava «signes vitals»

Moren la dona embarassada i el seu nadó de la icònica imatge del rescat d’un hospital bombardejat a Mariúpol

AFP / EYE PRESS NEWS / UKRAINE ARMED FORCES

1
Es llegeix en minuts

La dona embarassada que va ser rescatada en una llitera després del bombardeig rus a un hospital infantil a Mariúpol ha mort, segons informa l’agència nord-americana Associated Press (AP). La imatge va donar la volta al món per mostrar que l’ofensiva russa no només anava contra bases militars, sinó també contra civils. A la fotografia es pot apreciar com la mare s’agafa el ventre ensangonat al mig de la runa en què va quedar l’hospital infantil a Mariúpol.

Segons explica l’agència de notícies, la pelvis havia sigut aixafada i el maluc estava desencaixat. Els metges han intentat salvar el nadó amb una cesària, però no mostrava «signes vitals», com ha explicat el cirurgià Timur Marin a Associated Press. «Més de 30 minuts de reanimació a la mare no han donat resultat. Tots dos han mort», ha dit Marin. La mare al conèixer que estava perdent el seu nadó va cridar «¡Matin-me ja!».

«Atac directe de les tropes russes a l’hospital infantil. Hi ha persones, nens sota la runa. ¡Atrocitat! ¿Quant de temps més en serà el món còmplice i ignorarà aquest terror? Tanquin l’espai aeri ara», va escriure Zelenski a Twitter.

Notícies relacionades

Per la seva part, el cap de l’administració militar regional, Pavló Kirilenko, ha publicat un vídeo a Facebook que mostra la magnitud dels danys causats.

L’atac, que va causar almenys 17 ferits, segons les autoritats ucraïneses, va tenir lloc mentre estaven oberts sis corredors humanitaris per a l’evacuació de civils de les ciutats, enmig d’acusacions mútues d’incompliment de les treves.