‘Little Ucrania’ i ‘Little Rusia’

¿On viuen els russos i els ucraïnesos a Barcelona?

Les dues comunitats conviuen al districte de Sant Martí, segons el cens de l’ajuntament

¿On viuen els russos i els ucraïnesos a Barcelona?
1
Es llegeix en minuts

Hi ha una ’Little Ucrania’ i una ’Little Rusia’ a Barcelona. A diferència d’altres grans ciutats, on les dues comunitats viuen en zones diferenciades, a la capital catalana conviuen juntes. Ho fan majoritàriament al districte de Sant Martí i en particular en els barris de Diagonal Mar i el Front Marítim i Besòs i el Maresme.

A Barcelona viuen 5.482 ciutadans de nacionalitat ucraïnesa i 8.073 ciutadans russos, segons el cens del 2021 de l’ajuntament. En concret, 302 persones ucraïneses i més de 500 russes viuen a la zona que aglutina el Fòrum. En concret, el 22% de les persones d’Ucraïna censades viuen al barri Besòs i el Maresme. En canvi, un selecte grup de 160 russos copen la zona dels gratacels de luxe que hi ha a Diagonal Mar.

Notícies relacionades

El districte de les Corts també és la llar de centenars de ciutadans russos i ucraïnesos. Però els separa la Diagonal de Barcelona: gran part dels ciutadans russos viuen a Pedrables mentre que els ucraïnesos resideixen a les Corts i la Maternitat i Sant Ramon.

La ciutat té 1.068 seccions censals i en 136 només hi ha un ciutadà ucraïnès empadronat. A més, en el 16% de les àrees (170) no n’hi viu cap.