L’excanceller alemany Gerhard Schroeder té previst reunir-se amb Putin

El polític ha sigut durament criticat pels seus vincles amb empreses russes

monmartinez40341989 former german chancellor gerhard schroeder  newly elected ch170929190858

monmartinez40341989 former german chancellor gerhard schroeder newly elected ch170929190858 / OLGA MALTSEVA

1
Es llegeix en minuts

L’excanceller alemany Gerhard Schroeder es reunirà amb el president rus Vladímir Putin a Moscou per mantenir converses sobre el final de la guerra a Ucraïna, ha informat el lloc web de notícies polítiques Politico. La visita es produeix després de les converses mantingudes a Istanbul amb el ministre d’Exteriors ucraïnès que forma part de la delegació del país per negociar amb la delegació russa, van dir les fonts a ‘Politico’.

Notícies relacionades

Schroeder, canceller alemany del 1998 al 2005, ha sigut sota la lupa pels seus vincles amb empreses russes. Forma part del consell d’administració del gegant petroler rus Rosneft i és president del comitè d’accionistes de l’empresa encarregada de la construcció de l’oleoducte Nord Stream 2, sancionada pels Estats Units.

S’ha enfrontat a les peticions d’alguns polítics del Govern alemany perquè renunciï a aquestes funcions, igual com els altres exdirigents que van anunciar que deixaven els seus llocs en els consells d’administració de les empreses russes per la invasió russa d’Ucraïna.