Tensió bèl·lica a l’est

Ucraïna anuncia l’obertura d’un corredor humanitari a Sumi, al nord-est del país

«No s’ha acordat cap altra ruta», afirma el Govern ucraïnès

1
Es llegeix en minuts

Ucraïna ha anunciat l’obertura d’un corredor humanitari per evacuar la població civil de Sumi, al nord-est del país, ha informat la vice primera ministra i ministra per a la Reintegració dels Territoris Temporalment Ocupats, Irina Veresxuk.

«S’ha acordat un alto el foc al llarg de la ruta a partir de les 09.00 hora local (07.00 GMT)», ha indicat en un videomissatge, per afegir que el corredor estarà obert fins a les 21.00 hora local (19.00 GMT) i el trajecte es farà entre Sumi, Holubivka, Lokhvitsia, Lubní i Poltava.

Notícies relacionades

«No s’ha acordat cap altra ruta», ha recalcat Veresxuk, que ha afirmat que l’obertura del corredor per a Sumi ha sigut notificada pel Ministeri de Defensa de Rússia al Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR). 

Dilluns, Ucraïna havia qualificat d’«inacceptable» la intenció de Rússia d’obrir corredors humanitaris a les ciutats de Kíev, Khàrkiv, Sumi i Mariúpol, però amb la condició que aquestes rutes es dirigissin a territori rus«En dues ocasions els russos han bloquejat l’obertura dels corredors humanitaris bombardejant la ruta dels combois», va escriure al matí al seu compte de Telegram la vice primera ministra, Irina Veresxuk. «Ara poden obrir els corredors, però volen que els civils se’n vagin al territori rus, una cosa absurda, cínica i inacceptable», va afegir la dirigent, abans de demanar als ciutadans que atenguin únicament la informació que publiquin les autoritats d’Ucraïna a través dels canals oficials.