Decisió municipal unànime

Barcelona trenca les relacions institucionals amb Rússia

L’ajuntament manté l’«assistència tècnica dels serveis consulars» per a la comunitat russa a la ciutat

  • Última hora de la invasió de Rússia a Ucraïna

Barcelona trenca les relacions institucionals amb Rússia

ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Ajuntament de Barcelona ha suspès les relacions institucionals amb el consolat general de Rússia a la ciutat després de la invasió militar a Ucraïna. La tercera tinenta d’alcalde, Laia Bonet, ha fet públic a través de Twitter una carta dirigida al cònsol general de la Federació Russa a Barcelona, Aleksandr Pankov, en la qual li comunica la decisió. «Fins que no cessi la invasió il·legal d’Ucraïna i torni la pau al país», explica Bonet, el consistori no participarà en els actes convocats pel consolat. A més, la decisió inclou no convidar els representants diplomàtics de la federació russa a reunions i actes convocats pel consistori.

Malgrat el cessament de relacions, Bonet ha recalcat que l’ajuntament no deixarà de prestar l’«assistència tècnica necessària per garantir l’adequat funcionament dels serveis consulars per a la comunitat russa» a la ciutat. Bonet conclou la carta amb «l’esperança que ben aviat» pugui tornar a dirigir-se al cònsol per reprendre les relacions institucionals, restablerta ja la pau i la democràcia a Ucraïna.

Telèfon gratuït

Notícies relacionades

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, també ha publicat la decisió a Twitter i ha destacat que «Barcelona és una ciutat de pau, tolerant i antibel·licista». «La inadmissible invasió de la Federació Russa en territori ucraïnès és incompatible amb els valors oberts de Barcelona», ha remarcat. En aquesta línia, l’ajuntament ha posat el telèfon gratuït 900.703.030 a disposició dels ciutadans ucraïnesos de Barcelona per oferir-los «atenció social urgent», ha informat el consistori a través de les xarxes socials.

El ple municipal del mes de febrer va acordar per unanimitat unes declaracions institucional en què condemnava l’atac i reclamava «el final immediat de les hostilitats i la retirada immediata de les tropes russes del territori ucraïnès».