Conflicte bèl·lic

¿Quins països recolzen Ucraïna i quins països recolzen Rússia?

  • Putin no està sol en aquesta guerra, en què el recolzen, entre d’altres, els països comunistes de la Xina, Cuba i Veneçuela

¿Quins països recolzen Ucraïna i quins països recolzen Rússia?
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell de Seguretat de l’ONU es reunirà aquest dijous per votar una resolució de condemna a l’atac rus contra Ucraïna que conté uns termes molt durs contra l’acció de la Federació Russa. Però davant els aliats que recolzen Ucraïna, Vladímir Putin no està sol i compta també amb països que han mostrat el seu suport a aquesta acció bèl·lica que ha posat en perill el cor d’Europa, entre els quals destaquen els règims comunistes de la Xina, Cuba i Veneçuela.

¿Quins són els estats que recolzen Ucraïna?

El president ucraïnès, Volodímir Oleksándrovitx Zelenski, compta en aquest conflicte amb el recolzament, entre d’altres, dels 27 de la Unió Europea, els Estats de la qual ja han condemnat en bloc l’agressió per part de Rússia; els Estats Units, que va ser el primer a anunciar mesures econòmiques contra Moscou, i el Regne Unit, el primer ministre del qual, Boris Johnson, ha assegurat que l’ofensiva de Putin «és una atac contra la democràcia i la llibertat al món». L’OTAN està al bàndol ucraïnès, com Israel.

El Govern espanyol en bloc ha condemnat l’agressió «completament injustificada» de Rússia a Ucraïna. Poques hores després que l’Exèrcit rus ataqués diferents ciutats ucraïneses, el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, va assegurar que es manté en «estret» contacte amb els socis de la Unió Europea i l’OTAN per coordinar la resposta.

¿Quins són els que estan al bàndol del Kremlin?

Els principals aliats de Rússia són els països que formen l’Organització del Tractat de Seguretat Col·lectiva (OTSC), aliança militar creada després de la caiguda de la Unió Soviètica a la qual pertanyen, a més de Rússia, Armènia, Bielorússia, Kazakhstan, el Kirguizistan i el Tadjikistan.

Notícies relacionades

Moscou suma el suport de la Xina, l’Iran i Corea del Nord. A més, Rússia té el suport dels règims comunistes de Cuba i Veneçuela.

Dins del continent europeu, el Govern serbi també ha mostrat la seva adhesió a Rússia.