A Itàlia

El volcà Etna torna a entrar en erupció

La fumarada formada al sud-est de Sicília arriba als 12 quilòmetres d’altura

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El volcà Etna, ubicat a l’illa italiana de Sicília, ha tornat a escopir lava i una columna de cendra a través d’un dels cràters que es troben en el costat sud-est de la muntanya.

Arran de l’erupció volcànica s’han format dos rius de lava, dels quals un es dirigeix cap a l’est de l’illa i l’altre s’estén en direcció sud-oest.

Grans fumarades

El fum provocat pel volcà hauria arribat als 12 quilòmetres d’altura i els 10 quilòmetres d’extensió, segons ha apuntat l’Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia d’Itàlia (INGV). A causa dels problemes ocasionats per la fumarada, l’aeroport de Catània s’ha vist obligat a parar temporalment la seva activitat, tot i que ha reprès els vols posteriorment.

De moment, no s’han notificat ferits ni víctimes mortals relacionats amb el fenomen geològic.

Activitat freqüent

Notícies relacionades

L’última erupció registrada del volcà italià es va produir el 10 de febrer i va provocar una lleu emissió explosiva de lava, per la qual cosa els experts consideren ara que l’última erupció es deu a l’acumulació de magma.

L’Etna, de 3.357 metres d’altura, és considerat un dels volcans més actius del món i es calcula que acumula 500.000 anys d’activitat eruptiva, segons informa AFP.

Temes:

Itàlia Volcans