Tensió bèl·lica a l’Est

«Estem en un moment perillós», diu el secretari general de l’OTAN

Jens Stoltenberg rep el primer ministre britànic a Brussel·les el dia que comencen les maniobres militars russes a Bielorússia

«Estem en un moment perillós», diu el secretari general de l’OTAN

EFE / OLIVIER HOSLET

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

El desplegament militar rus a Bielorússia i a la frontera amb Ucraïna representa un «moment perillós» per a la seguretat d’Europa, ha advertit aquest dijous a Brussel·les el secretari general de l’Organització del Tractat de l’Atlàntic Nord (OTAN), Jens Stoltenberg.

«Aquest és un moment perillós per a la seguretat europea [...] Defensarem i protegirem tots els nostres aliats. Una nova agressió de Rússia (contra Ucraïna) implicarà un enfortiment de la presència de l’OTAN, no una disminució», ha dit Stoltenberg en una roda de premsa al costat del primer ministre britànic, Boris Johnson.

Notícies relacionades

«L’OTAN no és una amenaça per a Rússia, però hem d’estar preparats per al pitjor, mentre seguim fermament compromesos amb la recerca d’una solució política», ha dit Stoltenberg per, tot seguit, posar èmfasi en el fet que Rússia ha d’escollir entre una solució diplomàtica a la crisi sobre Ucraïna o enfrontar-se a les sancions econòmiques d’Occident i a una presència militar més notòria de les forces de l’OTAN als països de l’est de l’aliança.

«Rússia té una opció: pot escollir una solució diplomàtica, i estem disposats a parlar-ne, però si escull la confrontació, en pagarà un preu més alt», va dir. «Hi haurà sancions econòmiques. Hi haurà una presència militar més notòria de l’OTAN a la part oriental de l’aliança, i el Regne Unit n’és realment una part important».