Violència a l’Orient Mitjà

L’exèrcit israelià mata tres palestins a Cisjordània

La policia israeliana afirma haver «neutralitzat» una «cèl·lula terrorista» armada a la ciutat de Nablús

L’exèrcit israelià mata tres palestins a Cisjordània

MOHAMAD TOROKMAN / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

L’Exèrcit israelià va matar aquest dimarts tres palestins a la ciutat de Nablús, al nord de Cisjordània, territori ocupat per Israel, va indicar el ministeri de Salut palestí i va confirmar l’Estat hebreu. «Tres ciutadans» van morir quan l’Exèrcit israelià «els va disparar», va dir el Ministeri en un comunicat, sense donar més detalls sobre el succés.

Notícies relacionades

La policia de fronteres israeliana va afirmar que una «cèl·lula terrorista» va ser «neutralitzada» a Nablús durant una operació conjunta de diverses unitats d’aquesta força i de l’Exèrcit, confirmant que tres persones «armades» a bord d’un vehicle van resultar mortes. «Aquesta cèl·lula era responsable d’una sèrie d’atacs a mà armada en el sector contra l’Exèrcit i contra civils israelians les últimes setmanes», va indicar la policia en un comunicat. Cap membre de les forces israelianes va resultar ferit, va precisar aquesta font.

Colonització israeliana

Habitualment es produeixen enfrontaments amb l’Exèrcit israelià a Cisjordània, territori palestí ocupat des de 1967 per l’Estat hebreu, durant manifestacions contra la colonització israeliana o detencions en localitats palestines per part de les forces de seguretat israelianes.

Temes:

Palestina Israel