55.000 afectats

Almenys 20 morts a Madagascar per l’impacte del cicló Batsirai

  • Batsirai va tocar terra a última hora de dissabte passat a prop de la ciutat de Mananjary, ubicada a Fitovinany, amb vents de més de 235 quilòmetres per hora, segons l’Institut de Meteorologia malgaixa (Météo-Madagascar).

Almenys 20 morts a Madagascar per l’impacte del cicló Batsirai

Reuters

1
Es llegeix en minuts

Almenys 20 persones han mort i més de 52.000 s’han vist desplaçades a Madagascar per l’impacte del cicló tropical Batsirai el cap de setmana passat, ha informat avui l’Oficina Nacional de Gestió de Riscos i Desastres (BNGRC) del país insular.

Més de 55.000 persones s’han vist afectades pel cicló, que ha destruït més de 3.000 vivendes i n’ha inundat més de 5.500, va precisar la BNGRC, i va afegir que la regió més colpejada ha sigut Fitovinany (sud-est). «El BNGRC està fent tot el possible per ser al costat de les víctimes i evitar qualsevol pèrdua de vides», va afirmar el director d’Estudis i Gestió de Risc d’aquesta entitat pública, Paolo Emilio Raholinarivo, en una roda de premsa a la capital, Antananarivo.

«Atesa la intensitat del cicló, el nombre de víctimes hauria sigut gran sense la intervenció del BNGRC i les campanyes de conscienciació realitzades abans de l’arribada el fenomen», va afegir Raholinarivo.

235 km/h

Batsirai va tocar terra a última hora de dissabte passat a prop de la ciutat de Mananjary, ubicada a Fitovinany, amb vents de més de 235 quilòmetres per hora, segons l’Institut de Meteorologia malgaixa (Météo-Madagascar). El cicló va causar inundacions, va destruir edificis i va provocar talls d’electricitat, entre altres danys materials

El president de Madagascar, Andry Rajoelina, s’ha desplaçat avui a la zona del sinistre per avaluar els danys i mostrar la seva «solidaritat» amb els damnificats pel desastre natural. «Visitarem i animarem els nostres compatriotes que han sigut afectats», va afirmar en el seu compte de la xarxa social Facebook Rajoelina, que va viatjar acompanyat de la seva dona, la primera dama Mialy Rajoelina.

Notícies relacionades

Batsirai va fuetejar Madagascar després del pas de la tempesta Ana el gener passat, que va provocar almenys 58 morts, la majoria a Antananarivo, i va afectar unes 131.000 persones a tota l’illa, segons dades de l’Oficina de l’ONU per a la Coordinació d’Assumptes Humanitaris (OCHA).

Ana també va sacsejar Moçambic (25 morts, 220 ferits i 141.500 damnificats) i Malawi (33 morts i 158 ferits), d’acord amb OCHA.

Temes:

Madagascar