Anunci de Biden

Els Estats Units maten el líder d’Estat Islàmic en una operació al nord-oest de Síria

Va assumir el càrrec després de la mort de l’anterior cap del grup gihadista, Abu Bakr al-Baghdadi

Els Estats Units maten el líder d’Estat Islàmic en una operació al nord-oest de Síria

WIKIMEDIA

1
Es llegeix en minuts
Adrià Rocha Cutiller
Adrià Rocha Cutiller

Periodista

ver +
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Els Estats Units han matat el líder de l’Estat Islàmic, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, durant un atac de les seves forces especials a la província siriana d’Idlib (nord-oest). «La passada nit i sota les meves ordres, les forces militars dels Estats Units al nord-oest de Síria van portar a terme de forma exitosa una operació antiterrorista per protegir el poble nord-americà i els nostres aliats i fer del món un lloc més segur», ha explicat el president dels Estats Units, Joe Biden.

Notícies relacionades

«Gràcies a les capacitats i la valentia de les nostres forces armades, hem tret del camp de batalla Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, el líder d’Estat Islàmic», ha indicat Biden en un breu comunicat publicat per la Casa Blanca després de l’operació. Així, ha posat èmfasi que les forces nord-americanes implicades en la batuda han tornat a les seves bases sense patir baixes, abans d’afegir que pròximament farà declaracions públiques per donar detalls sobre l’operació. «Que Déu protegeixi les nostres tropes», ha afegit.

Al- Qurayshi va assumir el càrrec al capdavant d’Estat Islàmic després de la mort de l’anterior cap del grup gihadista, Abu Bakr al-Baghdadi, en una operació similar portada a terme l’octubre del 2019 per les forces especials a la província d’Idlib, a prop de la frontera amb Turquia.