Moviment sísmic

Diversos terratrèmols deixen almenys dos morts a Haití

  • Les tremolors han destruït dos centenars de cases i també hi ha diverses persones ferides

Diversos terratrèmols deixen almenys dos morts a Haití

AECID

1
Es llegeix en minuts

Almenys dues persones han mort i 200 cases han quedat destruïdes per l’efecte de diversos terratrèmols, un dels quals, 5,3 graus, que van sacsejar aquest dilluns el departament de Nippes, al sud d’Haití, segons l’últim balanç ofert per Protecció Civil. L’organisme va informar que una de les persones va perdre la vida a Anse-à-Veau, on van resultar afectades diverses vivendes i la seva principal carretera, mentre una altra persona va morir a Fond-des-Blancs. El sisme també va deixar diverses persones amb ferides lleus al districte de Miragoâne.

El Servei Geològic dels Estats Units va registrar el primer terratrèmol aquest dilluns a prop de la ciutat de Les Cayes, a l’oest de la capital, Port-au-Prince. Poc després, es van registrar dues rèpliques de 4,4 i 5,1 graus de magnitud, respectivament.

Notícies relacionades

El 14 d’agost del 2021, un terratrèmol de magnitud 7,3 graus va sacsejar el sud d’Haití i va deixar almenys 2.200 morts i més de 690.000 persones damnificades. Haití encara s’està recuperant del violent sisme del 2010, que va sumir el país en un estat d’emergència.

Des del magnicidi del president, Jovenel Moise, el 7 de juliol, la sempre convulsa situació política i econòmica d’Haití s’ha vist encara més colpejada. Aviat el buit de poder va degenerar en una crisi de seguretat, amb assassinats i segrestos diàriament, sobretot en àmplies zones de la capital.