Polèmica a Itàlia

Un sindicat de la Policia italiana protesta per haver d’utilitzar mascaretes roses: «Són indecoroses»

Demanen al Govern que intervingui de manera immediata per garantir que els agents presenten servei amb mascaretes d’un altre color

Un sindicat de la Policia italiana protesta per haver d’utilitzar mascaretes roses: «Són indecoroses»
1
Es llegeix en minuts

Un dels principals sindicats policials d’Itàlia, el Sindicat de Policies Autònomes (SAP), ha presentat aquest divendres una nota de protesta a la Direcció de Policia en la qual manifesta el seu rebuig de l’ús de mascaretes de color rosa entregades pel Govern a les comissaries en diversos punts del país.

Tal com han assenyalat en la missiva, els agents consideren que són «indecoroses» i no es corresponen amb l’uniforme policial. «Per la present cridem la seva atenció sobre el subministrament inusual de màscares FFP2 roses que s’està portant a terme a nombroses casernes, inclosos Pavia, Varese, Ferrara, Siracusa i Venècia. Es desconeixen els motius de la compra de mascaretes d’un color que no és adequat per a la nostra entitat», recull la nota, dirigida al cap de la Policia, Lamberto Giannini.

«Això no neix de prejudicis relatius al color», han justificat, «sinó al fet que l’ús de l’uniforme està reglamentat». «En base del jurament que fan, els policies han de portar les peces amb decòrum i respecte envers la institució, a la qual pertanyen», ha assenyalat el sindicat.

Així, han demanat a Giannini intervenir de manera «immediata» per «garantir que els agents presenten servei amb mascaretes d’un altre color», ja sigui blau, blanc o negre, «d’acord amb l’uniforme», segons informacions del diari ‘Il Post’.

Notícies relacionades

La carta assegura, a més, que gairebé dos anys després de l’inici de la pandèmia es fa «difícil imaginar que existeixen dificultats per adquirir aquest tipus d’equips de protecció personal».

El SAP, que representa uns 20.000 policies i és considerat un sindicat de dretes, va néixer a finals dels anys 70 «com a expressió d’aquesta gran part de policies que consideraven la política sindical de les grans confederacions (CGIL, CISL i UIL) inadequada per salvaguardar plenament la peculiaritat» de la seva professió, segons diu en la seva pròpia pàgina web.