Pacte entre partits

La dreta italiana recolza la candidatura presidencial de Berlusconi

  • «¿Qui és Berlusconi? Una persona bona i generosa», diu la campanya electoral del líder conservador

  • L’activisme de Berlusconi també ha provocat mems i rebutjos al país

La dreta italiana recolza la candidatura presidencial de Berlusconi
1
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

Els principals partits de la dreta italiana han anunciat aquest divendres haver arribat a un acord perquè el magnat Silvio Berlusconi, el controvertit líder de Forza Italia, sigui el seu candidat únic en l’elecció del pròxim president de la República d’Itàlia. L’anunci ha sigut fet aquesta tarda de manera simultània per la Lliga i Germans d’Itàlia, els altres dos grans partits de l’aliança conservadora, després d’una reunió de gairebé dues hores en una de les residències de Berlusconi a Villa Grande, als afores de Roma. 

La conversió de Berlusconi en el candidat oficial de la dreta suposa que tots els parlamentaris d’aquest bàndol votin al seu favor al Parlament, l’òrgan encarregat de l’elecció del nou president, i que celebraran la primera votació el pròxim 24 de gener. No obstant és incert que, en cas que Berlusconi no sigui elegit en les primeres votacions —quan es requereixen els dos terços dels votants per aconseguir el lloc—, el seu nom es mantingui sobre la taula, tal com han avançat alguns analistes.

Agressiva campanya

Notícies relacionades

En els últims dies, l’empresari, de 85 anys i amb problemes de salut, va llançar una agressiva campanya promocional per impulsar la seva candidatura, una cosa poc habitual a Itàlia en les eleccions de presidents. Tot i així, Berlusconi ha arribat a publicar una pàgina a ‘Il Giornale’, diari de propietat de la seva família, per promocionar-se. «¿Qui és Berlusconi? Una persona bona i generosa», es va escriure. I també «el líder occidental més apreciat i aplaudit de la història del Congrés dels EUA (8 minuts), i «el president de l’equip que més ha guanyat en la història del futbol mundial», es va afegir.

A més d’això, el polític ha celebrat diverses trobades a la capital italiana, i ha tornat a aparèixer a les xarxes socials. Això últim, no obstant, també ha provocat una reacció adversa, amb grups que ja han firmat peticions i difós mems virals perquè no obtingui el càrrec. La raó és que, en els 17 anys en què va influir a Itàlia, Berlusconi va ser protagonista de nombrosos escàndols de diferent tipus, tant per les seves històries amb prostitutes com pels seus suposats vincles amb la màfia.